Foorumin säännöt

Foorumin säännöt ja muuta tietoa PsyVaultista.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 130
Joined: Sat 20 Aug 2005, 18:02

Foorumin säännöt

Post by admin » Sun 27 Aug 2006, 00:26

Säännöt.


1 §
Käytä järkeä keskustelussa.
Psychoactive Vaultissa vallitsee sananvapaus. Muista kuitenkin että kirjoittaessasi tänne sinun tulee noudattaa Suomen lakia. LUE TÄMÄ
Käyttäydy asiallisesti. Vältä kuosiviestien kirjoittamista muualle kuin Tuhkakuppiin. Pysy aiheessa (eli vältä ns. offtopic-viestien kirjoittamista). Käytä hakua ja pikalistoja. Älä kirjoita foorumille itsemurhaviestejä, uhkauksia tai muita sellaisia viestejä, joista ylläpidolla voi olla velvollisuus raportoida eteenpäin.

2 §
Ei henkilökohtaisia tietoja.
Nimien, osoitteiden, puhelinnumeroiden ja vastaavien tietojen mainitseminen forumilla on kiellettyä. Kunnioita jokaisen sivustoa käyttävän henkilön yksityisyyttä.

3 §
Älä ’haasta riitaa’.
Kunnioita muita keskustelijoita. Älä esitä kehenkään/mihinkään kohdistuvia syytöksiä ellei sinulla ole esittää todisteita koskien väittämääsi asiaa. Mielipiteitä saa ja pitääkin esittää, mutta anna muiden silloin ymmärtää että kyse on vain mielipiteestä. Väittelyitä voi käydä menemättä henkilökohtaisuuksiin.

4 §
Ei myynti/ostoilmoituksia.
Minkään laittoman tai laillisen tavaran osto/myynti/vaihto -ilmoituksia ei suvaita. Myöskään ”anna tänne jos kerta itelles ei maistu” tai ”tietääkö joku mistä sais ostaa pilveä” -tyylisiä kirjoituksia emme halua nähdä.

Älä mainitse minkään yrityksen/sivuston nimeä tai osoitetta jos sieltä saa ostaa jotain mitä suomessa ei saa myydä. ”Kertokaa yksityisviestillä jotain smartshoppeja” -tyylisiä viestejä ei myöskään julkaista.

Selvä laittoman päihteen osto- tai myyntiyritys (forumilla tai yksityisviestitse) = PERMBAN eli kansankielellä elinikäinen porttikielto Vaultiin.

5 §
Sensuurioikeus
Moderaattorit voivat oman harkintansa mukaan, milloin tahansa poistaa viestisi mikäli se sisältää mitä tahansa sääntöjä rikkovaa materiaalia. Jos joudumme poistamaan tai muokkaamaan viestiäsi niin siitä jätetään ilmoitus. Lievistä rikkeistä saat varoituksen ja vakavissa tapauksissa käyttäjätunnuksesi lukitaan (bannitaan) määräajaksi tai pysyvästi. Neljäs varoitus johtaa myöskin automaattisesti banniin. Varoitus poistuu käyttäjän tietokannasta 180 päivän kuluttua.

6 §
Ikäraja
The Psychoactive Vaultin ikäraja 18 vuotta.

7 §
Viestien muokkaaminen
Käyttäjät voivat muokata viestejään 7 vuorokauden ajan laskien viestin lähettämishetkestä. Lähettämällä viestin keskustelupalstalle sitoudut siihen, että viesti on ja pysyy kaikkien luettavissa Psychoactive Vaultissa. Viesti on kuitenkin sinun tekemä, ja sinulla on vastuu sen sisällöstä. Ethän muokkaile viestin sisältöä niin, että keskustelun sujuva seuraaminen vaikeutuisi.

Mieti siis ennen kuin kirjoitat. Lähettämällä perustellun muokkauspyynnön moderaattorille onnistuu sisällön muuttaminen myös muokkausrajan mentyä umpeen.

Yleinen käytäntö keskustelupalstoilla on, että viestejä voi muokata viestiketjun seuraavan viestin saapumiseen asti, mutta Vaultissa on tästä selkeästi vapaampi linjaus.

8 §
Käyttäjätunnuksen muuttaminen tai poistaminen
Käyttäjän halutessa käyttäjätunnus voidaan muuttaa toiseksi tai poistaa. Muunto- tai poistopyyntö tehdään vastaamalla tähän viestiketjuun. Käyttäjätunnus voidaan poistaa tietokannasta mutta viestit jää näkyville tunnuksen nimisen henkilön kirjoittamiksi. Viestejä ei siis poisteta käyttäjätunnuksen poiston yhteydessäkään, joten mieti ennen kuin kirjoitat forumille.

9 §
Käyttäjätunnuksen aktivoiminen
Käyttäjän rekisteröidessä uuden käyttäjätunnuksen tulee se aktivoida kirjoittamalla esittelyviesti sille varatulla alueella. Käyttäjä saa kirjoitusoikeudet koko foorumille vasta, kun moderaattori on hyväksynyt esittelyviestin. Tunnukset jotka eivät ole hyväksytysti esittäytyneet siivotaan tietokannasta tasaisin väliajoin.

10 §
Avatarien & Allekirjoituskuvien kokorajoitukset
Avatarien kokorajoitus on 100 kB ja 170x190 (w x h) pikseliä. Animaatiot avatarissa eivät ole sallittuja. Allekirjoituksessa kuvan kokorajoitus on 100 kB ja 400 x 100 (w x h) pikseliä. Animaatiot allekirjoituksissa eivät ole sallittuja. Maksmimi rivimäärä on 5.

11 §
Viestin pituus
Vähimmäispituus viestille on yksi lause. Emme siis halua nähdä vastauksia jotka koostuvat esimerkiksi pelkästään hymiöstä tai yhdestä sanasta. Jos sinulla ei ole mitään järkevää sanottavaa, niin ole mielummin sanomatta mitään.

Lue myös
Last edited by ferox on Fri 13 Jan 2017, 20:14, edited 5 times in total.
Reason: Lisätty täsmennys kohtaan 9 § // Lisätty: Älä kirjoita foorumille itsemurhaviestejä, uhkauksia tai muita sellaisia viestejä, joista ylläpidolla voi olla velvollisuus raportoida eteenpäin.

User avatar
growy
Kameleontti
Posts: 833
Joined: Fri 16 Jun 2006, 23:31

Re: Foorumin säännöt

Post by growy » Mon 10 Nov 2008, 00:40

Harmi vaan että TODELLA monelta jää ilmeisesti nää säännöt lukematta.
Ulottuvuuksien kuvitteleminen on meille vaikeaa, koska elämme kolmiulotteisessa avaruudessa ja kiidämme ajan mukana eteenpäin.

frapathea

Re: Foorumin säännöt

Post by frapathea » Mon 10 Nov 2008, 15:38

Joku hamppufooruminm tapainen juju että säännöt on pakko lukea jos haluaa päästä rekkaamaan. Iha tosissaan.

User avatar
dredi
LD50
Posts: 2182
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: Foorumin säännöt

Post by dredi » Mon 10 Nov 2008, 20:56

Piilottakaa salasana tonne sääntöjen keskelle jota ilman ei rekkaus onnistu... :D
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!

User avatar
Aukikco
Moderator
Posts: 1502
Joined: Wed 29 Aug 2007, 01:42

Re: Foorumin säännöt

Post by Aukikco » Sat 15 Nov 2008, 04:58

Tuen ajatusta.

frapathea

Re: Foorumin säännöt

Post by frapathea » Sat 15 Nov 2008, 05:31

Aukikco wrote:Tuen ajatusta.
Jep jep... Sais karsittua sitäpaitsi kaikki idiootit jotka on sitä mieltä ettei sääntöjä tarvii lukea ollenkaan. Niinku esim. usein kuultu "mullei hamppufoorumi toimi, vaik painan et hyväxy!!" -lause kaikenmaailman ääliöiden suusta osoittaa.

Delirium Tremens
Kameleontti
Posts: 587
Joined: Fri 30 Sep 2005, 22:13

Re: Foorumin säännöt

Post by Delirium Tremens » Wed 04 Feb 2009, 17:39

frapathea wrote:
Aukikco wrote:Tuen ajatusta.
Jep jep... Sais karsittua sitäpaitsi kaikki idiootit jotka on sitä mieltä ettei sääntöjä tarvii lukea ollenkaan. Niinku esim. usein kuultu "mullei hamppufoorumi toimi, vaik painan et hyväxy!!" -lause kaikenmaailman ääliöiden suusta osoittaa.
Ajatus on periaatteessa hyvä, mutta en jaksa uskoa että siitä olisi erityistä hyötyä.

Hamppuforumin tyyliin toteutettuna se on pelkkää häirintää. Ymmärrän pakkoluetuttamisen rekisteröitymisen yhteydessä, mutta en sitä, että jokainen foorumia lukea haluava vieras kierrätetään tuollaisen jekkusivun kautta.

Jos törmään itse johonkin etäisesti kiinnostavaan foorumiin jossa käsitellään vaikkapa suurjännitetekniikkaa, niin tuon tyylinen jekku saattaa johtaa pelkästään mielenkiinnon loppumiseen. En koe tarpeelliseksi lukea sääntöjä, jos haluan vain katsoa, mitä jollain (avoimella) foorumilla kirjoitellaan. Olen menossa vain lukemaan, rekisteröitymistä harkitsisin ehkä myöhemmin. Mikään boardi ei ole webin ainoa.
AD_HD @ synirc

Ahab

Re: Foorumin säännöt

Post by Ahab » Wed 04 Feb 2009, 20:25

Delirium Tremens wrote:Hamppuforumin tyyliin toteutettuna se on pelkkää häirintää. Ymmärrän pakkoluetuttamisen rekisteröitymisen yhteydessä, mutta en sitä, että jokainen foorumia lukea haluava vieras kierrätetään tuollaisen jekkusivun kautta.
Nyt kun sanoit niin heräsi ajatus että eipä tuo ole tainnut hamppuforumia pelastaa siltä että kirjoitellaan mitä sattuu. Tai en tiedä kun en jaksa seurata sitä muutenkaan.

Kauckos
Tuppisuu
Posts: 2
Joined: Thu 22 Mar 2007, 20:40

Re: Foorumin säännöt

Post by Kauckos » Thu 15 Oct 2009, 16:34

admin wrote:Säännöt.

4 §
Ei myynti/ostoilmoituksia.

Minkään laittoman tavaran osto/myynti/vaihto -ilmoituksia ei suvaita. Myöskään "anna tänne jos kerta itelles ei maistu" tai "tietääkö joku mistä sais ostaa pilveä" -tyylisiä kirjoituksia emme halua nähdä.

Älä mainitse minkään yrityksen/sivuston nimeä tai osoitetta jos sieltä saa ostaa jotain mitä suomessa ei saa myydä. "Kertokaa yksityisviestillä jotain smartshoppeja" -tyylisiä viestejä ei myöskään julkaista.

Selvä laittoman päihteen osto tai myyntiyritys (foorumilla tai yksityisviestitse) = PERMBAN eli kansankielellä elinikäinen porttikielto vaulttiin (IP osoite, koneen yksilöintitiedot, sähköpostiosoite)

1.9.2008 alken: Tälle forumille ei hyväksytä minkäänlaisia laillisia tai laittomia osto-, myynti- tai vaihtoilmoituksia
Onko kiellettyä foorumin säännöissä pyytää yksityisviestillä esimerkiksi siemeniä tai pistokkaita?

User avatar
dredi
LD50
Posts: 2182
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: Foorumin säännöt

Post by dredi » Thu 15 Oct 2009, 18:21

Kyllä.
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!

sxoxyvg
Moderator
Posts: 1721
Joined: Tue 19 Jun 2007, 02:22

Re: Foorumin säännöt

Post by sxoxyvg » Mon 10 May 2010, 14:30

triphip wrote: en o tainnu lukee niit kertaakaan.. :mrgreen:
vituttaa vaa ettii se yks nappi sielt aina :foil:
Ekan kerran kun tuonne yritin painoin I agree niinkuin suurinosa varmaan, mutta kun tuo ei pelittänyt en tietenkään sääntöjä lukenut vaan otin lähdekoodin auki ja etsin linkin sieltä.
negatiivisesti sekaisin

<Dexma> Okei okei.
<Dexma> MÄ OLEN IHAN PERUSPANO

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 130
Joined: Sat 20 Aug 2005, 18:02

Re: Foorumin säännöt

Post by admin » Wed 11 Jan 2012, 14:43

Varoituksen vanhenemisaika nostettu 90 päivään.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 130
Joined: Sat 20 Aug 2005, 18:02

Re: Foorumin säännöt

Post by admin » Mon 16 Jan 2012, 21:46

Uusi sääntö # 11
11 §
Viestin pituus
Vähimmäispituus viestille on yksi lause.
Last edited by tRip on Mon 16 Jan 2012, 22:57, edited 2 times in total.

User avatar
Gabriella
Psykonautti
Posts: 62
Joined: Sun 13 May 2012, 01:55
Location: Hyvinkää

Re: Foorumin säännöt

Post by Gabriella » Sat 19 May 2012, 18:05

onko kiellettyä pistää facebook nimi (ei oikea nimi) allekirjoituskohtaan?

esim näin:


________________________________________________________________________________________________________________________________
fb nimi @ facebook.com
-Gabriella
Life is a long trip. Be happy ;-)

Facebook
Allekirjoituksia

User avatar
tRip
Me Gusta
Posts: 6240
Joined: Thu 22 Sep 2005, 02:40

Re: Foorumin säännöt

Post by tRip » Tue 29 May 2012, 01:15

Gabriella wrote:onko kiellettyä pistää facebook nimi (ei oikea nimi) allekirjoituskohtaan?
en itse näe syytä miksei..
Keep it unreal.

User avatar
wRRa
Moderator
Posts: 2264
Joined: Sat 29 May 2010, 21:30
Location: Pääsi sisällä

Re: Foorumin säännöt

Post by wRRa » Sat 30 Nov 2013, 19:10

Foorumilla oli tässä taannoin itsemurhaviesti, josta mietimme pitkään adminien kanssa, onko velvollisuutemme tehdä ilmoitus hätäkeskukseen. On ikävää, jos joudumme luovuttamaan käyttäjien tietoja kolmansille tahoille, ja pyrimme välttämään sellaista viimeiseen asti. Jotta emme joutuisi enää vastaavaan tilanteeseen, lisäsin sääntöihin seuraavan kohdan:
Älä kirjoita foorumille itsemurhaviestejä, uhkauksia tai muita sellaisia viestejä, joista ylläpidolla voi olla velvollisuus raportoida eteenpäin.
"The Emperor... wants to conquer outer space. Yoda... wants to explore inner space, and that is the fundamental difference between the good and the bad side of the force."

User avatar
wRRa
Moderator
Posts: 2264
Joined: Sat 29 May 2010, 21:30
Location: Pääsi sisällä

Re: Foorumin säännöt

Post by wRRa » Thu 26 Jun 2014, 21:19

Modasin vähän yhtä sääntöä selkeämmäksi, boldaan lisätyt kohdat:

3 §
Älä ’haasta riitaa’.
Kunnioita muita keskustelijoita. Älä esitä kehenkään/mihinkään kohdistuvia syytöksiä ellei sinulla ole esittää todisteita koskien väittämääsi asiaa. Mielipiteitä saa ja pitääkin esittää, mutta anna muiden silloin ymmärtää että kyse on vain mielipiteestä. Väittelyitä voi käydä menemättä henkilökohtaisuuksiin.
"The Emperor... wants to conquer outer space. Yoda... wants to explore inner space, and that is the fundamental difference between the good and the bad side of the force."

User avatar
Bronco
Karvakuono
Posts: 17
Joined: Thu 13 Mar 2014, 16:47

Re: Foorumin säännöt

Post by Bronco » Tue 09 Sep 2014, 23:43

8 §
Käyttäjätunnuksen muuttaminen tai poistaminen

Toi tähän -hyperlinkki ei toimi. Mihin se viesti pitää lähettää? Pientä muokkausta olisin vailla. :)
I couldn't be a royal. It's like living in a supersonic goldfish bowl.
- Ozzy Osbourne

frapathea

Re: Foorumin säännöt

Post by frapathea » Wed 10 Sep 2014, 01:02

AllInMyBrain wrote:8 §
Käyttäjätunnuksen muuttaminen tai poistaminen

Toi tähän -hyperlinkki ei toimi. Mihin se viesti pitää lähettää? Pientä muokkausta olisin vailla. :)
http://psyvault.net/viewtopic.php?f=11&t=5743

Sinne

Kitty
Karvakuono
Posts: 21
Joined: Fri 29 Jul 2016, 14:14
Location: Hellsinki

Re: Foorumin säännöt

Post by Kitty » Wed 10 Aug 2016, 21:28

Jos henkilötietojen antaminen on kielletty niin miten ihmiset ovat tutustuneet toisiinsa, voinko antaa esimerkiksi Steam nickin ?
Varmaan todella tyhmä kysymys x).

Mushru
Moderator
Posts: 3032
Joined: Mon 05 Jan 2009, 20:31
Location: Stäshi

Re: Foorumin säännöt

Post by Mushru » Wed 10 Aug 2016, 22:29

^ Yksityisviestitse. :) Siellä voi sanoa. Kunhan niitä ei laita viesteihin jotka foorumin topikkeihin kirjoittaa, siihen sääntö viittaa enemmänkin.
. . . (--) °
~ Foliot hattuun ja oliot vittuun
Dexma wrote:Sä oot mun peppuni henkinen peppumentoori! Sensei Mushru :D

Black7343
Psykonautti
Posts: 59
Joined: Thu 25 Aug 2016, 04:36
Location: Savo

Re: Foorumin säännöt

Post by Black7343 » Fri 02 Sep 2016, 01:36

Itse luen säännöt ensimmäiseksi. Täälläkin ennen esittelyä.
Olen yhdessä bläkkis ryhmäs,siellä yksikin moka voi johtaa blokkaamiseen.
Jos siellä haukkuu toista tai vittuilee jollekin vaikka bändistä,josta toinen pitää. Suoraan ulos. Armoton,mutta hyvä systeemi.
Jotkut yrittävät,toiset suunnittelevat,minä teen.