Korvaushoito

Keskustelua opiaateista, opioideista, bentsodiatsepiineista ja muista sedatiiveista, sekä niiden turvallisesta käytöstä.
User avatar
Avaruuskoira
Karvakuono
Posts: 43
Joined: Wed 25 Mar 2015, 18:04
Location: Hell

Re: Korvaushoito

Post by Avaruuskoira » Sat 19 Jan 2019, 07:37

Kh vaihtu haittoja vähentävään hoitoon omasta halusta pääsin, koska en vaan pärjää kokonaan ilman bentsoja niin kun nyt ei seulota eli toisin sanoen ei tarvi pelätä tuleeko rike jos näkyy.

Ja ainahan mulla näkyy diatsepaami varmaan hamaan tulevaisuuteen saakka, nyt onneks se puoli jotenkin hanskassa yritän vähän gaboilla korvata bentsoja sekä hoitaa illasta ilmeneviä semiviekkareita jne. Nihkeyttä.
Ei se metadon vaa taida kantaa lääkkeen otosta seuraavaan kuppiin asti jos illalla jo sellainenkin olo että mitään pysty tekemään ja aamulla ripuliralli ja viekkarit jo kunnolla päällä.

Ehkä se 5millin nostoa vielä kaipaa jos sitten vielä ei yhtään helpota asiaa vittuako sitä turhaa nostamaan ku sivuoireita pahentaa vaa. Onneksi tää HVH nii voi pahimmat olot gaboilla korjailla, hankkiuduin äskettäin lopuista metasta nii ei lähde käsistä.
Ei se passaa valvoo Es selvinpäin jos on metadonihoidos ku siitäki paukahti psykoosi ja olinki osastolla pari PV sitten sai nukuttua sen verran siellä ettei oo enää nii sekasi, kestää näissä aikansa toipua kuitenkin..zemppiä ja hyviä vointeja kohti kevättä kh potilaat !
"All i need is 8ball and 9 to do it"

Kasiko
Apteekki
Posts: 312
Joined: Sat 22 Aug 2015, 14:12

Re: Korvaushoito

Post by Kasiko » Mon 28 Jan 2019, 10:22

Mitä mieltä te ootte tuosta tulevasta bupre valmisteesta, joka tulee suboxonen tilalle? Ihonalainen depot valmiste, joka annetaan kerran viikossa tai kerran kuukaudessa.

Tässä uutinen jonka bongasin pari päivää sitten.
https://yle.fi/uutiset/3-10598731

User avatar
Thatspecialsomeone
Psykonautti
Posts: 145
Joined: Fri 03 Nov 2017, 17:25

Re: Korvaushoito

Post by Thatspecialsomeone » Mon 28 Jan 2019, 21:08

Tuo uusi lääke on aivan mahtava juttu. Antaa ihan uuden tilaisuuden kuntoutua kun vaan kerran kuukaudessakin on mahdollista käydä. Odotan innolla.
The blue bus is calling us
Driver, where you taking us?

User avatar
xPetu
Psykonautti
Posts: 137
Joined: Wed 21 Jul 2010, 00:16

Re: Korvaushoito

Post by xPetu » Mon 28 Jan 2019, 23:28

Oho! Toi uus lääke kyllä vaikuttaa melkee liian hyvältä ollakseen totta... Ois mielenkiintoista tietää miten tuon valmistus on toteutettu ja miten se toimii kropassa.

Jäädään innolla odottamaan kokemuksia tästä asiasta...

User avatar
NatiHero
Kameleontti
Posts: 511
Joined: Wed 04 Aug 2010, 00:31

Re: Korvaushoito

Post by NatiHero » Tue 29 Jan 2019, 11:26

Klinikalla kyselin tuosta niin eivät hekään vielä juuri mitään tienneet. Sen verran selvitin että ruuminnesteiden vaikutuksesta tuo liuos muuttaa kiinteäksi köntiksi ihon alla ja liukenee ikäänkuin siitä sitten. Levittänyt tietoa ,että jos kaduille tuota päätyisi (epäilen vahvasti. ) että ei missään tapauksessa saa heittää ränniin.

Vaikuttaa erittäin kiinnostavalta uudistukselta.

User avatar
Kisu
Psykonautti
Posts: 145
Joined: Thu 09 Oct 2014, 18:51

Re: Korvaushoito

Post by Kisu » Sat 02 Feb 2019, 21:46

Itselläni ei tosiaan ole mitään kokemuksia korvaushoidosta, mutta noin muuten tässä vuosien varrella kehittyneellä narkomaanin mentaliteetilla tuntuisi mahdottomalta vaihtaa päivittäinen "lääkkeen"otto kerran kuukaudessa tapahtuvaan annosteluun. Jos kyseinen lääke nyt toimisikin 100% varmasti tasaisesti koko lääkkeenottovälin, niin vähintäänkin psyykkamalla onnistuisin varmasti kehittämään itselleni jonkinlaista vieroitusoiretta. Se jokapäiväinen annostelu kuitenkin tuo sellaista tietyntyyppistä henkistä varmuutta ja rauhaa, että tapahtuipa mitä tahansa, niin ainakin siihen voi aina luottaa että huomisen annos odottaa kaapissa. Meinaan siis, että se rituaalinomainen päivittäisen annostelun tapa on olennainen osa riippuvuutta. Tietysti jos on hoidossa sillä ajatuksella, että riippuvuudesta on tarkoitus ennen pitkää päästä, niin tuo voi siltä kantilta olla positiivinenkin puoli, että ei enää tarvitse joka päivä uhrata aikaa ja energiaa ja etenkin ajatuksiaan terveenä pysymiseen. Miten moni korvaushoidossa oleva sitten on valmis lopulliseen päihteettömyyteen, sitä en osaa lähteä arvailemaan.

Ihmetytti kyllä taas tällainen "asiantuntijan" lausunto tuossa artikkelissa:
Miina Sillanpää wrote:Tutkimusprofessorin mukaan lääkkeen vaikuttava aine buprenorfiini on yleisin huumekuolemia aiheuttava aine, kun sitä käytetään yhdessä alkoholin tai bentsodiatsepiinin kanssa.

– Jos otat tabletin, voidaan tehdä vastahuuhtelu. Mutta jos ihon alla on kuukauden annos, mitä sitten teet? Alho kysyy.
Luulisi professorin tietävän, että buprenorfiinitabletteja ei syödä. Herääkin kysymys, millä tavalla vatsahuuhtelu auttaa sen enempää kielen alta liuotetun buprenorfiinin, kuin pistoksenakaan otetun, kehosta poistamisessa? Ihan oikein on tässä huomioitu, että yliannostuskuolemat buprenorfiinin kanssa johtuvat käytännössä aina muiden keskushermostoa lamaavien aineiden yhteiskäytöstä, ja näiden poistaminen vatsasta luulisi onnistuvan ihan samalla tavalla riippumatta siitä, miten buprenorfiini on kehoon annosteltu.

SahanSheriffi
Tuppisuu
Posts: 8
Joined: Sat 07 Jan 2017, 23:42

Re: Korvaushoito

Post by SahanSheriffi » Mon 18 Feb 2019, 20:19

Torstaina sain piikin ensimmäisenä täällä etelä-savon suurcityssä. Ihan ok mennyt kyllä. Lauantaina tosin tuli pienoinen paniikki painajaisyön jälkeen, kovat viekkarit oli, alitajunnassa kai. Sunnuntaista eteenpäin mennyt ihan ok. Torstaina uusi injektio kai.

Kasiko
Apteekki
Posts: 312
Joined: Sat 22 Aug 2015, 14:12

Re: Korvaushoito

Post by Kasiko » Wed 20 Feb 2019, 14:02

Itellä ei varmaan luottamus riittäis tuohon uuteen bupre injektio lääkkeeseen (tai siihen, että se liukenee tasasesti siellä ihon alla).
Voi hyvinkin olla taika uskoa, mutta kyllä epäilyttää.

Oon vähä samoilla linjoilla Kisun kans, että jotenki on parempi varmuuden tunne, kun tietää sen seuraavan päivän annoksen olevan tulossa ja sen tietää vaikuttavan tasasesti, kun sen saa päivittäin.
Itellä on tosin metadoni lääkkeenä, mutta periaatteessa sama juttu.

puhallus
Karvakuono
Posts: 43
Joined: Sun 14 May 2017, 09:31

Re: Korvaushoito

Post by puhallus » Thu 21 Feb 2019, 18:56

Kisu wrote:
Sat 02 Feb 2019, 21:46
Tietysti jos on hoidossa sillä ajatuksella, että riippuvuudesta on tarkoitus ennen pitkää päästä, niin tuo voi siltä kantilta olla positiivinenkin puoli, että ei enää tarvitse joka päivä uhrata aikaa ja energiaa ja etenkin ajatuksiaan terveenä pysymiseen. Miten moni korvaushoidossa oleva sitten on valmis lopulliseen päihteettömyyteen, sitä en osaa lähteä arvailemaan.
Ellen ole väärässä, niin ei tätä vaihtoehtoa taideta ihan kenelle tahansa tarjotakkaan. Vaan nimenomaan niille, joilla on halu irtaantua tuosta kuvailemastasi rituaalista & addiktin mielenmaisemasta ja mahdollisesti koko korvaushoidosta. Muuten kyllä komppaan tekstiäsi. Jos tämä olisi jokin standardi, niin varmasti siinä moni aivan vähintäänkin psyykkaisi itselleen refloja ja ajautuisi taas oheiskäyttöön. Mut niille joil on suunnitelmia - lähteä aamulla tekemään juttuja - yöpyä toisaalla - luoda uusi ajattelun viitekehys itselleen. Tää tarjoaa mahdollisuuden päästä irti siitä ajatuksesta että mä oon potilas, mä oon addikti, mulla on aina pallo jalassa jne. Toisille se liuotus on tuki ja turva joka rytmittää menoa, toisille se on viimeinen kahle joka voi esimerkiks estää työllistymisen.

User avatar
Velho
LD50
Posts: 2066
Joined: Wed 01 Oct 2008, 20:41
Location: 920

Re: Korvaushoito

Post by Velho » Thu 28 Feb 2019, 18:28

Ite tässä alottelemassa KH:ta 4. Kertaa nyt :foil: Mut on vaiheeessa kun pitää nyt viellä näyttää ennen hoidon alkamista että ei oo oheiskäyttöä muista aineista.
Herää kyl kysymys siitä haittojavähentävästä muodosta myös kun muualla sitä saa ja täälläkin on muutamia siinä ollut mut mitenhä ne kriteerit siihen täyttyy? En siis halua 'lupaa ' vetää kamaa lääkkeen päälle vaan sellasen turvan joksikin ajaksi ettei katkasta siinä 6kk kohdalla kun tuntuu et tarviin myös aikaa totutella et on hoidossa ja päästä eroon kaikesta ylimääräsestä törttöilystä. Yleensä kun oon retkahtanut se on ollut 1-2 kertaa otettu oheiskäyttöaine (esim 1-2 'vetoa' piriä/kk) ja se ollu siinä mut sit kuitenkin se on näkyny pari päivää seuloissa ja joka päivä kun on näkynyt tullu olo et ne on laskettu omiksi kerroiksi per pv ja just viimeeks sen takia pudotettiin 1/2 doseen n. 1kk ajaksi eikä päästetty esim osastolle kun kerroin ette yksinkertasesti pärjää näin kotona ja sit katkastiinkin hoito, Eli onko tollane oikein tai että seula näyttää esim trml + ja kun kiistät asian (koska Et ole ottanu sellasta) jättää lääkkeettä ja tekemättä b-tikkua varmistukseksi kustannus syistä? Eikö jonkun addiktin elämä ole arvokas? Ja oli selkeää näyttöä aimellilla trml + seulojen kohdalla THL varmistus että se on ollut väärä + tulos :!
I ain't happy but, I'm feeling glad. I got sunshine, in a bag

Kasiko
Apteekki
Posts: 312
Joined: Sat 22 Aug 2015, 14:12

Re: Korvaushoito

Post by Kasiko » Fri 01 Mar 2019, 10:18

Tsemppiä Velho sulle hoidon alotukseen. :up:
Kyllä se haittoja vähentävä KH pitäis olla joka paikassa suomessa.
Oon tosin itekkin kuullut väitteitä siitä ettei sitä joissakin paikoissa järjestettäisi.

User avatar
Velho
LD50
Posts: 2066
Joined: Wed 01 Oct 2008, 20:41
Location: 920

Re: Korvaushoito

Post by Velho » Sat 02 Mar 2019, 08:34

Joo no ainaki tääl mun omahoitaja ehotti sitä sillo viime hoitokerral ja sit en päässy siihen ja muut hoitajat sano et "ei täällà oo ku kuntouttavaa hoitoa" ja samaan aikaan 2 muuta kävi tuolt vinkist hakemas lääkkeesä ja samalla ilmeisesti värkkejä ja ainut ehto lääkkeen saamiselle oli et kestää pystyssä ni saa lääkkeesä suboxone+pamit :roll:

Luulis et kaikille ois säännöt mut ei. Jos jollai muulla näky amf / met /bnz/THC yms ni oli sen aikaa 1/2 dosella itelle se oli yks ja sama ku jos näky ni olin Useesti 2vk 1/2 annoksella vaik olis seula ollu puhtaana seuraavana päivänä :x ja just noi väärät positiiviset (joita ei voinu toisel tikul varmistaa vaik kerran teki sit sen ja silloki trml oli negatiivinen)

Noh kuha nyt alotuksee pääsis ni vois miettii kaupungin vaihtoa

User avatar
renttuni
Apteekki
Posts: 305
Joined: Sat 14 Dec 2013, 02:20
Location: Oulu

Re: Korvaushoito

Post by renttuni » Sat 16 Mar 2019, 20:17

SadPanda wrote:
Wed 05 Dec 2018, 21:02
Miten teillä menee noi pitoisuudet metadonin kanssa? Minulla ne olivat 0.11 ja jo netistä selaillen löysin infoa, että pitoisuus alle 0.15 ei vie refloi ja aineen himoa pois.

Nyt nostettiin 100mg ja katsotaan pitoisuudet, kunhan tasoittuu. Miten äkkiä ne yleensä otetaan? Kysyvinkö tätä jo. :D muistiin tämä vaikuttaa suuresti!
Mulla oli viimeks 0.21 ja tosiaan hyvin viitearvoissa. Mulla kantaa hyvin tuo metis 60mg.