Kärpässienet

Keskustelua dissosiatiiveista ja delirianteista.
Ahab

Kärpässienet

Post by Ahab »

Suomessa kasvavat Punakärpässieni(Amanita muscaria), Ruskokärpässieni(A. regalis) ja Pantterikärpässieni(A. pantherina) sisältävät mm. muskimolia, iboteenihappoa, muskatsonia sekä muskariinia

Tässä kiinnostavimpia lainauksia Sienet ketjusta. Liekö minkään psykedeelin kohdalla tiedot näin ristiriitaisia :roll:

Kuivaus, valmistus yms.
LD50 wrote:Vedellä ekstraktointi kuivatuksen jälkeen. Elikkä materiaali kattilaan ja sopivasti vettä päälle. Ykkösellä antaa lämmetä puolisen tuntia ja sitten pari tuntia antaa viilentyä ja suodatus.
Jos käytät pienireikäistä siivilää tai vastaavaa, kannattaa imeyttää neste esim. basilikarouheeseen ja kuivattaa(paljon helpompi käsitellä märkää rouhetta). Basilika myös vähentää pahaa oloa, jos sitä ilmenee.
Annat rouheen kuivua ja lykkäät vaikka gelatiinikapseleihin ja syöt MAOIn kanssa, niin pitäisi toimia.
Pakanasoturi wrote:
jonza wrote:
Pakanasoturi wrote:Amanitojen huono maine muuten johtuu melko pitkälle siitä, että ihmiset eivät osaa valmistaa niitä. Myöskin se täytyy muistaa, että toiset sienet sisältävät vaikuttavia aineita enemmän kuin toiset. Amanitojen paras valmistustapa on kai se että ensin kuivaat sienet ihan korpuksi(pitää olla ihan rutikuivaa), mielellään tässä vaiheessa ei mitään lämmöillä kikkailuja vielä. Sieniä voi pitää jemmassa kuivana pitkään, olisi jopa suositeltavaa pitää niitä säilössä kuivana sen puoli vuotta tai vaikka pitempäänkin. Nyt kun ne ovat korppuja, voit laittaa ne vaikka uuniin 70 - 95 asteeseen. Toinen ja parempi tapa on se, että jauhat sienet ihan jauhoksi(mitä hienommaksi sen parempi), ja pistät ne johonkin lasipurkkiin jonne pitäisi jäädä mahdollisimman vähän ilmaa lopulta sisälle ja kansi pitää olla TIIVIISTI kiinni. Nyt laitat vain johonkin kattilaan/astiaan vettä, astia hellalle, lasipurkki veteen ja hella n. ykköselle niin ettei vesi kuitenkaan kiehu, vaan on vähän kiehumispisteen alapuolella(80 tai 90 celssiusta on kai paras), kannattaa käyttää jotain mikä mittaa veden lämmön. Purkkia pitäisi pitää tuossa kuumassa vedessä pitkään, mitä pitempään, sen parempi. 10 tuntia pitäisi olla melko hyvä aika. Sitten tekee tuosta jauheesta vaikka teetä, maku on karmiva, jos sitä ei halua maistella niin hifistit voivat liuottaa jauheen metanoliin ja haihduttaa metanolin siitä sitten pois, ja syödä jäljelle jäävän töhkän. Kannattaa kuitenkin toki muistaa vielä sekin, ettei liikaa noiden kanssa pelaa ja virittele, sillä kyllähän niitä vaikuttavia aineita tuhoutuu kokoajan vähän, järkeä voi käyttää.
Noin amanitoista saa kaiken irti minkä niistä voi saada :roll:
Älä puhu paskaa. Kuivattaminen on suunnilleen yhtä tehokasta riippumatta sen kestosta. Huonommin toimiva juttu voi olla kuivattaa nopeasti ilman lämpöä (tuulettimella ym.). Ainoa ero on se että esimerkiksi uunikuivauksen aikana sienistä valuu nestettä joka on aika tehokasta. Ton nesteen voi ottaa talteen ja vaikka juoda. Jos amanitoista keittää teetä, voi sen tehdä ihan yhtä hyvin raaoista sienistä. Toi purkki-juttu on täyttä skeidaa. Eurooppalaisissa amanitoissa on yleensä niin vähän muskariinia (0.0003 %) , että ei pitäis tulla pahoinvointia edes raaoista (sen enempää kun kuivatuistakaan). Kuitenkin kuivaaminen/kuumentaminen myös voimistaa huomattavasti sen tehoa, ja on hyvä varokeino. Amerikkalaisissa on enemmän muskariinia. Siltikään ei mikään 10 tunnin purkissa keittäminen oo sielläkään tarpeen.
Kuumentaminen on ihan yhtä tehokasta kun ajan kanssa kuivattaminen. Lisäksi kuumentamisen jälkeen se kaikki nestekin on ihan kelvollista. Kärpässienistä voi tehdä ihan ruokaakin: Keitä kattilassa ja heitä vesi pois. Toista varmuuden vuoksi. Näin meneteltynä ei oo myrkyllistä, eikä myöskään nouse hattuun. Vanhoissa suomalaisissa sienikirjoissa mainitaan usein syömäkelpoiseksi näin käsiteltynä.
Heh, olin kohtuu tukevassa pilvessä ja muistaakseni pari oluttakin nauttinut kun tuon kirjoiti, joten tuon purkkijutun voitte vaikka unohtaa. Olen kyllä lukenut hyvin paljon trippiraportteja(suurin osa niistä oli ihan suomalaisista sienistä kirjoitettuja)ja tietoa amanitoista, joten uskallan sanoa tietäväni niistä ainakin jonkin verran. Kaikki kuumentaminen ja pitkä kuivattaminen on siksi, että sienen ainoa huonovointisuutta aiheuttava aine ei ole muskariini, vaan myös iboteenihappo(joka siis on myös vähän psykoaktiivinen). Iboteenihappo muuntuu kuumentaessa muskimoliksi joka on siis se paljon psykoaktiivisempi eikä ihmiselle läheskään niin myrkyllinen tai pahoinvointia aiheuttava, ja mitä pidempään, sen paremmin se luonnollisesti muuntuu muskimoliksi. Kaikissa trippiraporteissa joita olen lukenut ja joissa on tehty teetä/syöty raakoja sieniä, on sanottu, että niistä on tullut aivan törkeät vatsavaivat ja huonovointisuus. Myöskin olen huomannut sen trippiraportteja lukiessani, että jos sienet on vain kuivatettu ja syöty, on saatu taas vatsavaivoja ja huonovointisuutta mutta jos sieniä on pidetty esim. vuosi jemmassa ei niistä ole tullut lähes yhtään huonoja vaikutuksia, jonka luulisin johtuvan siitä että iboteenihappo on muuntunut lähes kokonaan muskimoliksi ja mahdollisesti muskariini hajonnut(jostain taisin lukea myös että sekin muuntuisi muskimoliksi, tästä en tosin ole yhtään varma).
Tosin eihän näistä nyt voi olla yhtään varma, sillä netissä on niin paljon ristiriitaista tietoa ja suureksi osaksi perustan nämä tiedot omalle päättelylleni... Jos vaikka ensi syksynä testailisin noita sieniä ja katsoisin miten tulee parhaat vaikutukset :roll:
jonza wrote:Ei sen iboteenihapon pitäis sen kummemmin pahoinvointia aiheuttaa. Monissa mutu-tuntumalta kirjoitetussa jutussa kylläkin näin mainitaan. Tuolla trippipediassakin on nämä jutut hiukan viturallaan. Iboteenihaposta pieni osa metabolisoituu syömisen jälkeen muskimooliksi, josta sitten johtuu ne sen vaikutukset. Loput iboteenihaposta erittyy muuttumattomana virtsaan. Muskimooli on tehokkaampaa siksi että vain pieni osa iboteenihaposta muuttuu aktiiviseksi muskimooliksi. Muskimooli ei taas erity virtsaan, joten se virtsan juomislegendakin on vaan puoliksi totta. Virtsan kautta ei saa yhtä tehokasta vaikutusta kun sienistä, vaan pelkästään sen verran vaikutusta kun iboteenihaposta kerralla muuttuu muskimooliksi. Kyllä noi kaikki aineet saattaa hiukan vatsavaivoja aiheuttaa, joten vähemmän sientä syömällä tulee vähemmän vatsavaivoja. Eikä välttämättä kannata ihan tyhjään mahaan syödä. Kuumentaminen muuntaa sen iboteenihapon kyllä tehokkaasti muskimooliksi lyhyemmässäkin ajassa.
kato tuolta: http://www.erowid.org/plants/amanitas/a ... _ott.shtml
Hampqvist wrote:Minä olen tavannut käyttää ihan tuoreita kärpässieniä siten että keittää yhtä keskisuurta kärpässientä yhdessä askorbiinihapon (c-vitamiini 3g/sieni) kanssa. Tälleen ei ole minulle tullut mitään sivuoireita. Luin sen joskus joltain sivulta ja hyvin toimi. En sitten tiedä onko tuo haitallisempaa/terveellisempää kuin kuivata niitä pitkään.
spasm wrote:Ensimmäiset amanita muscaria setit takana. Poimimme kaverin kanssa ~7-8 lakkia, valmistelimme yön aikana ja seuraavana päivänä, ja nautimme eilen. Uunissa lakit olivat 14+ tuntia, ja vaikka sienet eivät olleet aivan kuivia, ei se haitannut menoa mitenkään. Painoksi sienille tuli kuivatuksen jälkeen ~25g, mutta todellisuudessa materiaalia oli vähemmän, kosteita kun vielä hieman olivat. Ja kahdelle hengelle meni siis tuo satsi. Haudutimme vielä askorbiinihapon kanssa 45-60min ja teimme nesteestä teetä, ja lakit silvoimme pieneksi ja sekoitettiin sulaan suklaaseen. Kärppäritee oli pelkkänään aivan hirveää, mutta normiteetä ja sokeria kun lisättiin, ei ollut edes kauhean pahaa. Suklaasieniherkku oli jopa hyvän makuista, koostumukseltaan ehkä hieman epämiellyttävää.

Ensimmäiset vaikutukset tulivat hitaasti ja huomaamattomasti. Aluksi tuli vain tuo kärppäri"horros", fyysisesti hyvin väsynyt, raukea, horrosmainen olo. Vähitellen se alkoi kuitenkin väistyä, ja tilalle tuli henkisesti hyvin energinen ja virkeä olo, eikä fyysisestikään ollut enää niin väsynyt. Poltimme harmalaa ja nautimme olosta. Amanita antoi yllättävän samankaltaisen vaikutuksen kuin psilosybiinisienet, vaikka niissä aivan eri vaikuttavat aineet onkin. Ehkä ne on ne assosiaatiot sieniin, ja sienten henget. Annostus taisi olla melko pieni, sillä (edes mao-i:n kanssa) intensiivisiä vaikutuksia ei ilmennyt. Miedot vaikutukset eivät kuitenkaan haitanneet, sillä olo oli niin letkeä, iloinen ja onnellinen, että mikään ei häirinnyt. Kaikki vaan oli niin kivaa, hauskaa. Tätä oloa kesti pari kolme tuntia, ja hauska kesäpäivä tuli vietettyä. Ehdottomasti positiivinen kokemus jäi amanita muscariasta. Tätä täytyy tutkia tarkemmin, isommilla annoksilla.

Edit: Minkäänlaista vääntöä mahassa ei ilmennyt. Ja huonoa oloakin oli vain minimaalisen vähän (niin vähän, että ei sitä tahtonut edes huomata jos ei ajatellut asiaa), joka sekin väistyi horrosvaiheen vaihduttua parempaan.

Edit2: Ainoa "negatiivinen" asia kokemuksessa oli tasapainon lievä häiriintyminen ja hoipertelu. Se oli kuitenkin pientä, ja pysyin pystyssä :D
SudlevPSV wrote:Soma shamaanit sanovat ettei kuivia sieniä saa keittää (our Soma tea is always brewed from our own shamanically picked fresh Amanita muscaria -- never from dried mushrooms), joten keitän ne tuoreena kuten hekin. Kuivien sienien keittäminen vähentää sienien tehoa ja rikkoo niiden hengen.
Laitan muutaman ehjän ja kauniin yksilön pataan. Vettä pitää olla sen verran että sienet pystyvät kellumaan padassa vapaasti. Ensiksi vesi kuumennetaan kiehuvaksi ja sitten vähennetään lämpöä ja keitetään kannen alla 20 minuuttia.
Kun tee on valmista mukaan voi laittaa murskattua C- vitamiinia tai esim. sitruunaa. Monet maustavat teetä erinlaisin keinoin sen pahan maun takia esim. sokerin lisäys on hyvä idea jos et pysty muuten teetä juomaan. Myös milk thistlen(Maarianohdake) ja mangaanin ottaminen kärpässienien kannsa on hyvä idea. Maarianohdake auttaa maksaa käsittlemään myrkkyjä ja mangaanin pitäisi vähentää tripin mahdollisia negatiivisia puolia. Mangaania käytetään myös yliannostukseen.
Kalastaja wrote:Siperiassa taas kärpässieniä ei koskaan ole nautittu raakoina. Ne on aina kuivattu, koska siperian šamanistiset kansat uskovat, että tuore kärpässieni voi tappaa ihmisiä. Viitteitä voi katso Wassonin Somasta.
mauser1911 wrote:No nyt on testattu..tein taikasiei foorumilta löytyneen ohjeen mukaan:
Karma wrote:ESIVALMISTELU : Sieniä ei kanna kerätä kosteana(sateella)-->kuivaus pidempi. Kärppäreistä poistan jalat ja heltat turhana.
VALMISTUS: liika lämpö tuhoaa vaikuttavaa aines osaa!!!. Älä keitä(varma tieto), älä uunita yli 50 C, (uuni huono kuivaukseen(nestettä valuu hukkaan)) kuivaa mieluiten kuivurilla n. 50C, (hong kong 49 €). Kuivaus aika = kunnes täysin mureneva ( n. 12 h). Pitkä varastointi, parantaa vain hieman hyvää kuivaus tulosta. Kuivatun sienen käytän tehosekoittimessa--->jauhe. Jauhetta kannattaa valmistaa >100 g=n.(1kg metsäsientä) ja aloittaa vasta sitten kokeilut 5 grammasta ylöspäin.
KÄYTTÖ: jauheen liotan lämpimään veteen (n. 4dl), sekoittelen, n. 10 min, ja suodatan pois kuiva aineksen mahdollisimman hyvin. Suodatuksen teen ainoastaan helpottaakseni nielemistä, (jos haluat kaiken tehon syö/juo mössö myös) itse en syö/juo :oops: . Suodatuksen jälkeen lisään sokeria n.3rkl , ja asetan 2 tee pussia pariksi minuuttia lillumaan. Saadun nesteen "nautin" tyhjään vatsaan ja juon maitoa?? vähän päälle.
ANNOSTELU: etene hitaasti (5->10->20->30->40)g
VAIKUTUS: Hidas nousu 30min---->2 h kohdalla maksimi--->hidas lasku 6 h, joka suurilla ja keskisuurilla annoksilla päättyy syvään uneen.
KOKEMUKSIA:5-10 g, erilainen humala, asioita jää ihmettelemään ja kummastelemaan. Tekeminen ja oleminen on mukavempaa. Outo/rento olo.
10-20g: ihmetys ja kummastus lisääntyy, eräänlainen "diaesitys" käynnistyy pätkittäin, musiikki kuulostaa, syvemmältä. Valtaisa väsymys n. 6h kuluttua nauttimisesta.
20-40: dia esitys on jatkuvaa, tekeminen ja ylipäänsä ajattelu vaikeaa, näkö sumenee,näkökentän muutoksia, musiikki menee lävitsesi, motoriikka pettää ja lopulta floppaa-->nukahtaminen n.5h kuluttua nauttimisesta.

Voin suositella pienillä annoksilla 5-10g:(kokemus kertoja 10)
+ nesteen saa kohtuu makoisaksi pienillä annoksilla
+ seksiin: luonnon oma viagra??
+ nukahtamiseen, rentoutumiseen: uniongelmista kärsivä
+ energinen olo seuraavana päivänä, päihteitä kaipaamaton olo
+ ei minkäännäköistä pahoinvointia missään vaiheessa

20-40g:(kokemus kertoja 3)
+musiikkia oli kiva kuunnella/tuntea
+-ei varsinaista krapulaa, seuraava päivänä kuitenkin "henkisesti yli kylläinen".
-neste maistuu väkisin pahasti läpi= yökkäys reaktio
-motoriikan täys floppaus voi luoda riski tilanteita(esim selittämättömiä mustelmia, tavaroiden tiputtelua käsistä)
-massiiviset visuaalit jäivät puuttumaan
-Nukahtaminen=todella syvä uni/reagoimattomuus ulkoisiin ärsykkeisiin(en herännyt edes herätyskelloon)-->
-oksentaminen (1*) aina mukana n. 2h kohdilla.-->?? mahdollinen aspiraatiovaara???

?? alku syksyn sienet mahd. visuaalisempia--->niihin panostan ensi vuonna (kaipaa tutkimusta, muiden kokemuksia???)
Loput >100 g syksy 2006 käytän luultavasti 5-10g annoksilla
Nautin n.10g,puol tuntia nauttimisesta tuli yrjöt,nyt mennyt yli kaksi tuntia,eikä oikein tunnu missään,vatsassa outo olo..Elämäni toinen kokemus jäi viimeiseksi(jos ei löydy viisaampia neuvoja pysyn silokeissa)..nytkin hieman oksettaa..että kiitos vaan "neuvojalle".. :(
Kalastaja wrote:
Mirrorland33 wrote:
mauser1911 wrote:VALMISTUS: liika lämpö tuhoaa vaikuttavaa aines osaa!!!. Älä keitä(varma tieto), älä uunita yli 50 C
dimitri wrote:Pistä se uuni 90'C, Wikipedian iboteenihappo muuntuu muskimoliksi parhaiten tuossa lämpötilassa.
taas niin tätä... jälkimmäisessä "varmassa tiedossa" on sentään lähde. ehkä pistän sit huomisen satsin 70 asteeseen. :D
Ei sillä lämpötilalla mitään tuollaista väliä ole.
Kemmialliset reaktiot tapahtuvat nopeammin kun a.) lämpötila on korkea (molekyylit liikkuvat kiivaammin) b.) mitä suurempi on reagoivien aineiden pinta-ala (eli sekoitetaan) c.) pH, katalyyit ym. mikä ei liity iboteenihapon dekarboksyloimiseen mitenkään merkittävästi.
jonza wrote:Lueskelin taas netissä kaikenlaista kärpässienistä, ja ilmeisesti aiheesta on paljon virheellistä mutu-tietoa. Olen yrittänyt lukea ainoastaan kunnollisilla lähteillä varustettuja juttuja, jotain löysin täällä aiemmin olleen entheogen-forumin linkin kautta, jotain erowidista, ja muistaakseni jotain lycaeumistakin. Yritän jaksaa laitta tänne ne tarkat lähteetkin jossain kohtaa (laitan nyt vaan lähinnä ne jotka sivulehdet sattuu vielä olemaan selaimessa auki). Kaikki tieto ei tietenkään automaattisesti ole totta, sillä on hyvin mahdollista että jokin toinen tutkimus on myöhemmin päätynyt ristiriitaiseen tulokseen, mutta moniin yleisiin uskomuksiin amanitoista ei löydy mitään järkevää perustetta/lähdettä, joten antaisin enemmän arvoa näille.

-Teen keittäminen ei muuta iboteenihappoa pienessäkään määrin muskimoliksi, edes useiden vuorokausien keittämisen jälkeen. Ilmeisesti äärimmäisen korkea ph-arvo keitettäessä saa aikaan juuri ja juuri mitattavissa olevan muutoksen. Liuttiomen vaihtaminen muuksi kuin vedeksi saattaa auttaa radikaalisti (tietyillä liuttimilla), mutta tuskin on kovin käytännöllistä keittiökemistille. Avainsana tuntuu olevan vedettömyys, joten oma arvaukseni asiasta on että riittävän kuivan sienimateriaalin kuumentaminen saattaisi toimia. Tehokkaampaa olisi mahdollisesti aurinkokuivaaminen, mutta myös kuivatun materiaalin kärventäminen uv-lampulla tai auringossa ennen nauttimista saattaa olla tehokasta. Nuotiolla kärventäminen on todennäköisesti tehokasta, mutta iso osa vaikuttavista aineista saattaa mennä hukkaan näin toimittaessa. Jos sieneen muodustuu pinnan palaessa kuori joka estää nestettä valumasta pois, niin se saattaa parantaa tulosta, mutta toisaalta pidentää veden haihtumiseen vaadittavaa aikaa. En löytänyt mitään tietoa minkään toimenpiteiden vaikutuksesta muskariiniin.
Tämä linkki oli tässä threadissa jossain kohtaa aiemminkin, mutta sieltä löytyy asiasta tietoa (lähteineen):
http://www.entheogen.com/forum/showthread.php?t=11709
- Muskimoli ei merkittävissä määrin erity virtsaan, vaan iboteenihappo. Jotta toinen käyttäjä voisi saada vaikutuksia sieniä nauttineen virtsasta, joutuisi ensimmäinen todennäköisesti syömään runsaasti iboteenihappoa sisältäviä sieniä aika lailla suuren annoksen.
http://www.erowid.org/plants/amanitas/a ... _ott.shtml
It would appear that muscimol is the psychoactive constituent, and that following ingestion of ibotenic acid, a fraction of the material decarboxylates to muscimol, which then produces the inebriation. After oral ingestion of ibotenic acid, a substantial percentage of the drug is excreted unaltered in the urine, but small amounts of muscimol are also excreted (Chilton, unpublished). This mechanism would potentially explain the Siberian urinary drug recycling practice. After ingestion of the mushroom, the celebrant would excrete substantial amounts of ibotenic acid in his urine.
Omia päätelmiäni amanitojen vaikutuksen optimoimisesta:
Farmakologiansa perusteella pieni määrä atropiinia, hulluruohoa, belladonna tai muuta muskariiniantagonistia ottamalla epämiellyttävät muskariiniset kolinergivaikutukset saattavat lievittyä. Toisaalta sedatiivinen vaikutus saattaa lisääntyä, joten tämä yhdistelmä ei ole suositeltava, ellei äärimmäistä varovaisuutta noudateta, molempien substanssien annostuksessa. Jos kuitenkin päättää kokeilla, niin alkuun kannattaa muiden kokemuksista riippumatta aloittaa kokeilunsa ottamalla mieluummin alle treshold-tasoisen annoksen kumpaakin.

Iboteenihapon pääasiallinen vaikutus syntyy siitä että se muuttuu elimistössä osin muskimoliksi, mutta aineella itsellään on ketamiinin ja dxm:n kaltainen NMDA-agonistinen vaikutus, jolla ei ilmeisesti ole suurta merkitystä amanitojen kokonaisvaikutuksessa. Se saattaa kuitenkin selittää miksi alkukauden sienet ja nuoret sienet ovat joidenkin mielestä psykedeelisempiä. Iboteenihapon neurotoksisuus liittyy nimenomaan NMDA-vaikutukseen, ja on vastaava neurotoksisuus on todettu DXM:llä, ketamiinilla ja muilla klassisilla dissosiatiiveilla. Jos siis stressaa amanitojen neurotoksisuutta, niin kannattaa harkita ehkä enemmän omaa DXM:n käyttöään. Varmuus ei kuitenkaan ole pahitteeksi, joten kannattaa keitellä amanitateetä vasta kunnolla kuivatusta/kuumennetusta/uv-säteilytetystä amanitasta, riippumatta siitä että onko kuivuminen saavutettu uunilla tai ajalla. Henk. koht en usko että kuivaamisvaiheessa kannattaa olla niin varovainen sen lämpötilan kanssa. Jos muskimoli kestää liekillä kuivaamisen, on epätodennäköistä että sitä ei voisi kuivata uunissa korkeallakin lämpötilalla. Itse käytän 150-astetta. Uskoisin että on oleellista että kuumentamista jatketaan jonkin aikaa materiaalin kuivuttua. Uskoisin että kunnolla uunikuivattu, kuivaamisen jälkeen jauhetty ja uv-lampulla riittävän pitkään säteilytetty amanita on paljon miellyttävämpää kuin 12kk pimeässä, huoneenlämmössä kuivunut.
Ahab wrote:Tässä pätkä Mielen ja rakkauden kasvit kirjasta.
Ryöpätyillä sienillä ei ole tehoa. Venäjällä punakärpässientä on syöty ruokasienenä vähintään 15 minuutin keittämisen jälkeen, koska sen myrkyt liukenevat keitettäessä veteen ja hajoavat helposti, mutta keitettyjenkin sienien tiedetään aiheuttaneen vakavia myrkytyksiä. Ruokakäytössä sienistä poistetaan pintakelmu ja keitinvesi kaadetaan pois.
dimitrin uutos
dimitri wrote:Tuosta kärpässienestä lähtee kyllä mukava tuoksu, kun sitä kuivaa. Maku taas on aivan karmea tuolla kuivauksen seurauksena olevalla nesteellä - keräsin talteen, laimensin vedellä ja appelsiinimehulla ja join, mitään ei tullut. Sienet jauhoksi tehosekoittimella, takaisin uuniin hieman kosteutta poistamaan ja mahdollisesti ylijääneet iboteenihapot muskimoliksi. Seuraavaksi vuorossa taas jauhaminen hienommaksi jauhoksi.
Sitruunahappovesiliuosta (1h+2v) voisi mennä jo tekemään, pitää vain miettiä vielä sopiva astia mihin tuon tekee, ja etsiä netin syövereistä tuon muskimolin liukenemisominaisuuksia ja mitoitella sitä nestettä sen mukaan. Soodatuhkakin on jo valmistumassa hyvää vauhtia. Pooliton liuotin vielä pitäisi keksiä, olen miettinyt lamppuöljyä, tuo kun on periaatteessa tislattua raakaöljyä, että sen pitäisi olla puhdasta kuin mikä. Mahtaako tuota saada enää mistään? Itse en ole lähimmäisen sekatavarakaupan hyllyjä jaksanut vielä sen enempää tutkia, kuin löysin sieltä kerran ison kanisterin asetonia. Zippobensa ei tule kysymykseenkään poolittomasta liuottimesta, harvinaisen epäpuhdasta, ja mitään ylimääräisiä moskia en halua puhtaaseen muskimoliini.
Olen kirjoittamassa tästä muskimolin erottelutavasta jo hyviä muistiinpanoja. TEKiä odotellessa...
dimitri wrote:Kokeilu on päällä. Periaatteessa idea on sama, kuin DMT:n kanssa (kauhea säätäminen pH:n kanssa). Tuota muskariinia en olekaan ottanut huomioon, mutta sen saa pois periaatteessa kromatografialla.
EDIT: Toinen tapa on tislaus.
Post addendum tjs.
Perun puheeni tuosta, mitä sanoin tuosta sienimehusta. Klo 12 aikaan alkoi tulemaan tuommoinen stoned fiilis. Tein ruokaa ja se maistui älyttömän hyvälle. Kävin ruokasauhuilla ulkona, tupakka maistui ihan helvetin hyvälle ja mukavan smoothille. Ihastelin pihaistutuksia, ruoho tuntui pehmeältä ja mukavalta. Ai hitto elämä on mukavaa. Voisi mennä vielä ihmettelemään noita kasveja ja luontoa, pupillit lautasina. Hitto vie ku on kiva olo. :lol: 8) Hiton 2 tunnin onset. :lol: Tuota ruokaa tehdessä jäädin ihan hirveästi, avasin uunin luukkua kolmesti sen jälkeen, kun laitoin ruoan sinne, ihan vain siksi, että käteeni osui patalappu. Menen sinne pihalle, siellä on kaunista. :o
dimitri wrote:Omat sieneni (5) kuivuivat aivan koppuroiksi neljässä tunnissa, uuni oli 90'C, alavastus ja kiertoilma oli asetuksena. Omat tripit tuolla mehulitkulla kestivät noin puolitoista tuntia, jonka aikana kaikki tosiaan oli mahtavaa, mukavaa ja etäisesti uutta. Kukkapenkkikin oli paljon värikkäämpi, kuin osasin ajatellakaan. Vietin aikaa noin 45min pihalla katsellen kukkapenkkiä nurmikolta poltellen tupakkaa, kunnes armoton mahanvääntö yllätti, kaappasin akkarin mukaani ja suuntasin vessaan, voi vitsi siittä akkarista tuli revittyä hupia, kun muka viittauksia päihteisiin löytyi jokaisesta tarinasta. Tässä on ollut tuon retken jälkeen vielä mukava ja positiivinen olo ja naurukin on hyvin maittanut vielä.
Jälkilisäystä, en tee uutta postausta nostaakseni, kuin ylhäällä tämä on jo. Kävi tässä mielessä tuo muskimolin vapottelu, onnistuisikohan? Yleensä tuo sienen polttaminen epäonnistuu, mutta miten puhtaan aineen kanssa? Periaatteessa onset olisi paljon lyhyempi kuin 30min - 120min (periaatteessa noin 7 sekuntia), koska veri hapettuu keuhkoissa ja pääsee sitä tietä sitten aivoihin ja aine alkaisi vaikuttamaan. Trippi olisi teoriassa myös lyhyempikin, ehkä jopa intensiivisempi. Syöminen olisi varemempi, koska tosiaan mitään MAO-i ei tarvita, kuten DMT, jonka tapauksessa vapotus on helpompi, mutta polttaessa ei tulisi syömisestä tuttua mahanvääntöä. Tosin jos aine on puhdasta ja ei sisältäisi muskariinia, niin ilmeisesti näitä negatiivisiakaan puolia ei olisi. Välillä nopea trippi tuntuu mukavammalta vaihtoehdolta kuin pitkä.
dimitri wrote:Täytyy kyllä sanoa, että kun tuli tuosta väärästä pullosta hörästyä, että ei se muskimoli mihinkään pilaantunut. Tuli niin tajuton euforia, että sain lievän egokuoleman äkillisestä vitutuksesta. Ilmeisesti vitutus yritti jyrätä euforiaa, mutta kääntyikin egoa vastaan. Taitelin komean piirustuksen, mutta en sitä tänne laita, sisältää liikaa paljastavaa informaatiota alter egoistani.
Kaikenlisäksi alussa itselleni tuli oletettavasti jonkinasteinen muskariinimyrkytys (kauhea hikoilu, lihasten nytkähtelyä ja vaikea hengittää), mutta kun tuo meni ohi, niin euforia valahti ylle. Tuli naurettua ja suu oli hymyssäpäin. Pupillitkin olivat aika lautaset, maha ei mennyt sekaisin, mutta mitään visuaaleja ei tullut verhojen aaltoilun lisäksi. Pitää varoa tuon litkun "väärin"käyttöä, yksi suullinen ja muskariinimyrkytyksen oireet ilmenivät. No on tuo litku "sentään" viiden kärpässienen uutos.
dimitri wrote:Kohta pitäisi lähteä kaverin kanssa retkelle retkelle taidetta tuottamaan. Muskimoliekstraktio tuntuu epäonnistuneen, rahalliset ja tekniset rahkeet eivät myöskään riittäisi jatkamaan. Katselen tuota TEK:ä jos siitä jotain kokeellista saisi aikaiseksi. Nyt tutkitaan psyykettä ja katsotaan mitä sieltä löytyy paperille julkaistavaksi. :)

Tosin yhteen pulloon mihin keräsin pienen koesatsin muodostui sakkaa pohjalle kun nostin pH-arvoa soodatuhkalla, paha arvailla mitä tuo on, koska sitä on aivan tajuton määrä ja epäilen, että viidestä kärpässienestä ei tule niin paljoa muskimolia, muskariinia ja muita alkaloideja 600ml liuokseen, josta on erotettu vielä 120ml satsi, johon nuo sakat ovat kerääntyneet. Konsentraatiosta möyskään ei ole tietoa.
dimitri wrote:Tein kyllä kerran jälleen niin hiton hienon emämunauksen, että oikein hävettää. Annoin tuon aiemmin mainitsemani sakan kerääntyä lasin pohjalle, erottelin nestettä sakan päältä pois ja lopulta yritin liuottaa epäpuhtaaseen 95-oktaaniseen bensaan, eipä onnistunut, ei liuennut millään. No päätin haihdutella bensan tuosta sakkatahnasta pois vesihauteen avulla, jäljelle jäi mitä huvittavin lopputulos - saippua. Ei todellakaan käynyt mielessä, että emäs keitettynä epäpuhtaassa öljyjohdannaisessa voisi tuottaa niinkin jännää ainetta kuin saippua, vaikka olen saippuasta pitänyt yläasteen aikana esitelmän kolmesti. Olenko nyt ensimmäinen ihminen joka on tehnyt kärpässienisaippuaa?

Mikä vielä parasta, rupesin pohtimaan toimisiko tuo, kun on kofeiinisaippuaakin, joka kuulemma toimii. Myös monet kipuvoiteet perustuvat jonkin särkylääkkeen imeyttämiseen paikallisesti. Hieroin saadun saippuan käsiini enkä pessyt sitä pois. Naureskelin mielessäni, että ei tämä toimi. Ei mennyt varmaan varttiakaan kun tuli hemmetin miellyttävä olo, todella lievä euforia, jota voi kuvata lähinnä hymiöllä ":)". Kestosta ei ole tietoa, koska menin hyvissämielin nukkumaan, aamulla olin myös todella tyytyväinen olooni, mutta se johtui hyvin nukutusta yöstä. En sulje placeboakaan pois mahdollisuuksista, mutta hieman mietityttää kuitenkin tuo "saippua". Toimisi muuten hyvin varmaan masennuslääkkeenä, sillä mikään ei vaivannut mieltä, olin vain ja mikäs sen kummempaa.
Esiintyminen
Mirrorland33 wrote:oon huomannut, että tiheimmin amanitoja esiintyy teiden ja junaratojen vieressä olevilta rinteiltä. vanhat, sammalikkoiset kuusimetsät on myös hyviä paikkoja.
dimitri wrote:Omat sieneni löysin sahanpurulla päällystetyn lenkkipolun varresta ja varsilla olevista sammalpohjaisista metsistä. Yritin myös etsiä metsästä, jossa on kivikkoinen, mutta sammalinen pohja - eipä löytynyt.
Kalastaja wrote:Kannattaa opetella erottamaan Pantterikärpässieni (Amanita pantherina) ja Rusokärpässieni (A. rubescens). Todella monet sekoittavat nuo. Sama juttu Reunuskirjoheltan (Panaeolus subbalteatus) ja Nurmikirjoheltan (P. foenisecii) kanssa.

SY769 Suomen helttasienten ja tattien ekologia, levinneisyys ja uhanalaisuus
Pertti Salo, Tuomo Niemelä, Ulla Nummela-Salo ja Esteri Ohenoja (toim.), 2005

Suomen ympäristö 769, luonto- ja luonnonvarat, 526 s.
URN:ISBN:9521119977, ISBN 952-11-1997-7 (PDF)
Julkaisu on saatavana myös painettuna ISBN 952-11-1996-9 (nid.)

Julkaisu on ensimmäinen Suomen koko helttasieni- ja tattilajistoa esittelevä teos, jossa on tietoa lajien levinneisyydestä, ekologiasta ja uhanalaisuudesta. Sen pohjana on tekijöiden kolmannen
uhanalaistarkastelun yhteydessä kokoama lajiluettelo maan sienistöstä.
Tarkastelussa oli mukana kaikkiaan 1702 lajia, joista 1691 lajin uhanalaisuus arvioitiin; 11 lajia jätettiin arvioimatta (luokka NE). Arvioimatta jätettiin myös 169 sellaista aiemmin (vuoden 2000 uhanalaisuustarkastelussa) arvioitua lajia, joiden määritys osoittautui virheelliseksi tai esiintymistä Suomessa ei voitu varmuudella osoittaa...
http://www.ymparisto.fi/default.asp?con ... 350&lan=fi
Muuta
Kalastaja wrote:Muskimoli ja kaikki A. muscaria valmisteet ovat täysin laillisia suomessa ja kaikkialla maailmssa, tietääkseni. Hillitsee yllättävän paljon jos valtio ei nimeä jotain ainetta erikseen huumeeksi.
1.5l purkillinen syksyllä 2007 kerättyjä A. Muscarian lakkeja. Hieno joulukoriste vaikkapa takan reunalle.
Image

Linkkejä

Suomeksi:
Punakärpässieni - aliarvioitu entheogeeni
Suomen helttasienten ja tattien ekologia, levinneisyys ja uhanalaisuus. Katso varsinkin Osa I, Luku 6 Sienimyrkyistä ja myrkkysienistä

Englanniksi:
Amanita - Ibotenic Acid to Muscimol Acceleration
Chemistry and Effects of Entheogenic Amanita Species by Jonathon Ott, from Pharmacotheon
Amanita muscaria: chemistry, biology, toxicology and ethnomycology
http://jamesarthur.yage.net/
http://www.youtube.com/user/somashamans
http://www.somashamans.com/
User avatar
lminoos
Karvakuono
Posts: 32
Joined: Tue 05 Feb 2008, 12:57

Re: Kärpässienet

Post by lminoos »

Hyvä et oot kaiken tiedon keränny omaan ketjuunsa, kiitti =)
Ois kiva saada trippiraporttei tai iha mitä vaa kokemuksii kans ihmisilt jotka maistellu näit :P

Ainaki mulla ois tarkotus jokunen keräillä syksysemmällä korinpohjalle sitte niiden kanttarellien ja muitten silokkien seuraks :)
Ahab

Re: Kärpässienet

Post by Ahab »

On tullut kelailtua paljon sieniä ja kuunneltua Paul Stametsin ja James Arthurin juttuja ja tuli mieleen josko kärpässienten toimivuus voisi olla riippuvainen siitä minkä puun kanssa se on symbioosissa? Pitäisi jatkossa eritellä männyn alta kerätyt erikseen koivun alta kerätyistä ja vertailla.
User avatar
Wol
Psykonautti
Posts: 95
Joined: Thu 06 Mar 2008, 20:46

Re: Kärpässienet

Post by Wol »

Tossaki on pointtinsa, mutta eiköhän ne pitoisuudet ole samat? mutta tee ihmeessä näin, sitten kun taas kärppäreitä saa :D...
Wöl, bongia polttava lohikäärme.
Ahab

Re: Kärpässienet

Post by Ahab »

Wol wrote:Tossaki on pointtinsa, mutta eiköhän ne pitoisuudet ole samat? mutta tee ihmeessä näin, sitten kun taas kärppäreitä saa :D...
On jäänyt kuva että kärppäreiden pitoisuudet voivat vaihdella muutenkin niin voisiko tämä olla yksi tekijä joka vaikuttaa siihen vaihteluun. Sanotaan että pallovaiheen lakeissa on paremmat pitoisuudet kuin auenneessa lakissa ja että kauden alussa kerätyillä olisi erilainen vaikutus kuin kauden lopussa kerätyillä. Todisteita taas ei ole oikein nähty.
User avatar
bol
Kameleontti
Posts: 601
Joined: Tue 12 Jun 2007, 22:27

Re: Kärpässienet

Post by bol »

Jos jollakin on kärpässienestä kokemuksia, niin voisi kirjoittaa siitä trippistoorin. Itse en ole lukenut kuin yhden suomenkielisen trippistoorin punakärpässienestä, vaikka se on kovin yleinen suomessa. Luulen, että monia kiinnostaa kärpässienten vaikutukset. Itse olen kolunut erowidistä tarinoita englanninkielellä.

Jos kukaan muu ei jaksa, niin itse kirjoittelen jonkinlaista raporttia kuukauden sisään, vaikka kokemus ei olisi kummoisempi.


EDIT: Ja kun tuosta kärpässienen esiintymisestä oli juttua, niin itse olen kaikki kärpässieneni löytänyt oman pihani nurmikolta koivupuiden läheltä. Siellä niitä kasvaa valehtelematta jotain 20-30.
User avatar
growy
Kameleontti
Posts: 834
Joined: Fri 16 Jun 2006, 23:31

Re: Kärpässienet

Post by growy »

Oon muistaakseni kirjottanu yhden stoorin tänne vuoden-pari sitten,se ei kyllä oo kummonen,aika perus pienidoseinen trippi. Kokemuksia on paljon mutta tuntuu ettei sitä kaikkea muista niinkuin yleensä tripin jälkeen muistaa hyvin kaiken n.viikon ainakin itselläni..
Ulottuvuuksien kuvitteleminen on meille vaikeaa, koska elämme kolmiulotteisessa avaruudessa ja kiidämme ajan mukana eteenpäin.
User avatar
Pinkkivi
Karvakuono
Posts: 23
Joined: Mon 28 Aug 2006, 15:34
Location: Tmprkl

Re: Kärpässienet

Post by Pinkkivi »

Itse kokeilin joskus vuoooosia sitten uunissa kuivattaa lakkia ( palleroita ) ja sitten tein teetä ja pitsaa. Maha vaan vähän ruplahteli ja tee maistui syntisen kamalalle. Pilveä poltin päälle että maha selviää mutta eipä sienistä mitään iloa sitten ollut. Pitäisi kait jaksaa sit kuivattaa vuoden päivät mutta jotenkin on jäänyt kyllä semmonen iljetys siitä mausta ettei huvita toisten kokeilla :P
User avatar
growy
Kameleontti
Posts: 834
Joined: Fri 16 Jun 2006, 23:31

Re: Kärpässienet

Post by growy »

Hyvä kun joku nosti tän topicin,muistutti siitä että noita sieniä on vielä rutosti jäljellä.
Taitavat olla erittäin hyvin kuivuneet,kun melkein vuoden olleet tuolla kuivumassa kun ne viime kesänä keräsin.
Itsellä löytyy pelkkää positiivista sanottavaa näistä luonnon helpoista antimista.
Amanita-trippi on aina jotenkin valoisa,kesäinen,rauhallinen ja luonnonläheinen,ainoa miinus se maku.
Moni sanoo että "maha tuli vitun kipeeks" niin antakaa niiden kuivua rauhassa. Ei ne vielä viikossa parissa ole "oikeasti"kuivuneet vaikka rapeita ovatkin. Antakaa niiden kuivua vähintään se 5-6kk mutta tietty yli 10kk ois parempi.
Syksyllä sitten haetaan taas varastot täyteen ja annetaan kuivua kevättä/talvea varten.
Viikonloppuna siis Amanita-teetä.
Ulottuvuuksien kuvitteleminen on meille vaikeaa, koska elämme kolmiulotteisessa avaruudessa ja kiidämme ajan mukana eteenpäin.
User avatar
dimitri
Lepakko
Posts: 223
Joined: Mon 09 Jul 2007, 00:13

Re: Kärpässienet

Post by dimitri »

Omasta mielestäni kärpässienten maku on vallan herkullinen. Kesällä taas pitäisi kerätä satsit. Uskaltaisiko tuollaista kuivurilaitetta käyttää näiden kuivaamiseen, kun moinen olisi mahdollisuus hankkia lainaan, vai meneekö tuo muskimoli pitkällä lämpöaltistuksella pilalle?
Ahab

Re: Kärpässienet

Post by Ahab »

Tuossa purkkikuvassa olevat lakit kuivasin laittamalla ne patterin viereen sanomalehden päälle ja tuulettimen puhaltamaan niihin ja kävin välillä kääntelemässä. Kuivui todella nätisti ja nopeasti pahemmin mehuja päästelemättä.
Thoxium

Re: Kärpässienet

Post by Thoxium »

Kellään kokemuksia Amanita Muscaria 15x tai Amanita on Damiana 10x Extracteista? Vaikuttais mielenkiintoiselta nauttia valmista tuotetta. Näistä kannattaa vissiinkin tehdä teetä, et polttaminen ei toimi?
User avatar
spasm
OD
Posts: 1510
Joined: Tue 29 Aug 2006, 23:44
Location: Rubycon

Re: Kärpässienet

Post by spasm »

Amanita Muscaria on mukava ystävä.. Kanssaan aina kivaa on.
Harmalan kanssa oli mahtavinta..
Kylmyys johtuu lämpötilasta.
User avatar
growy
Kameleontti
Posts: 834
Joined: Fri 16 Jun 2006, 23:31

Re: Kärpässienet

Post by growy »

Kuullostais hyvält toi Harmala-kombo.. Saattas olla todella "luonnonläheistä" kun Harmalasta saa aina sellaisen "onnellisen masentuneen"-fiiliksen jolloin tuntuu olevansa luonnossa.. No vaikeaa selittää tuota fiilistä..
Amanitassa erilaisempi fiilis mutta pohjimmiltaan samanlaista/samantapaista..
Tuohon kun polttaisi vielä päälle hyvää Kukkaa.
Paikkana vois olla luonto kesällä....
Ulottuvuuksien kuvitteleminen on meille vaikeaa, koska elämme kolmiulotteisessa avaruudessa ja kiidämme ajan mukana eteenpäin.
User avatar
Usoda
LD50
Posts: 2083
Joined: Mon 29 Jan 2007, 05:06

Re: Kärpässienet

Post by Usoda »

Itselläni kärppärit yksistään vaan rentouttaa, oikeastaan vaikuttaa aika bentsomaisesti. o_o
Psykedeelisiä vaikutuksia en koskaan ole kärppäreistä saanut, tosin saatan olla vaan nauttinut niitä liian pieniä määriä. (ovat tosi ällön makuisia :S)
"Muutenki mulle tulee siitä mieleen vaa henkilö joka tapittaa himassa happonaamana animea, ihan jees laifstailllll.." - Frapathea
Resilar - Tehotippa | Fuck your shit! Fun things are fun!
Syksy
Olen kuin puu,
lehdet haisee paskalle.
Orava
User avatar
dimitri
Lepakko
Posts: 223
Joined: Mon 09 Jul 2007, 00:13

Re: Kärpässienet

Post by dimitri »

Satuin kaverin kanssa löytämään paikallisen rihkamakaupan kirjahyllystä kirjan "Intohimona sienet", no pitihän se tarkistaa mitä sisälsi. Amanita suvun sieniä monta sivua, punakärpässienestä eniten tietoa. Kirjassa sanottiin, että punakärpässienen nahkaa on käytetty LSD:n korvikkeena, kuulostaa hieman utopistiselta. Eikai edes se alkukesän tuore kärppäri ole niin psykedeelinen, että kävisi LSD:n korvikkeesta? Kirja myös mainitsi muut amanitat erittäin myrkyllisiksi, kun taas punakärpässienen vain "myrkylliseksi", sanottiin että ei kelpaa syötäväksi edes ryöpättynä (paskaahan tämä, muskariini ja iboteiinihappo liukenee veteen?). Nyt on tarkoituksena vetää viimekesän sienitrippailut uusiksi, mutta toivottavasti paremmin kuosein. En yritä sitä ekstraktia koko satsista, vaan korkeintaan neljänneksestä, jos siitäkään. Vain lakkien nahka ja se keltainen liha talteen, kuivaksi, rouheeksi ja kielenalaisesti nauttien. Toivottavasti nyt saisi sen jo pitkään toivomani yhteyden luontoon ja -Äitiin.
User avatar
RoboPoski
Lepakko
Posts: 161
Joined: Thu 25 Oct 2007, 03:03

Re: Kärpässienet

Post by RoboPoski »

Poltin viime alkusyksyn amanitan lakin nahkaa vesipiipusta, ja olo rentoutui ja nukuin erittäin hyvin siihen päälle. Muistaakseni kuivattu uunissa eikä kovin kauaa ollu edes säilytyksessä. Jotain päiviä. Annos n. 1 lakki. Ettei vaan ois ollu placeboa... :? Tiiä noista oloista aina.

Voisi muuten juustohöylä olla kelpo vekotin tuohon nahan kuorimiseen.
User avatar
growy
Kameleontti
Posts: 834
Joined: Fri 16 Jun 2006, 23:31

Re: Kärpässienet

Post by growy »

Juustohöylällä saattaa mennä koko lakki hajalle.

En ole koskaan saanut Amanitan polttamisella kunnon fiiliksiä, pientä rentoutumista ja vähän "huimausta"mutta ei sen suurempaa.
Syksyllä voisi kokeilla jollain tosi isolla Dosella polttaa, jos vaikka pääsisi aivan matkalle. Paljonkohan olisi sellainen annos poltettuna, kun yleensä on keittänyt teetä n.12g. Olisiko tuplat vai vielä päälle?Millä annoksilla muut on polttaneet?
Ulottuvuuksien kuvitteleminen on meille vaikeaa, koska elämme kolmiulotteisessa avaruudessa ja kiidämme ajan mukana eteenpäin.
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8690
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Kärpässienet

Post by Dexma »

growy wrote:Juustohöylällä saattaa mennä koko lakki hajalle.

En ole koskaan saanut Amanitan polttamisella kunnon fiiliksiä, pientä rentoutumista ja vähän "huimausta"mutta ei sen suurempaa.
Syksyllä voisi kokeilla jollain tosi isolla Dosella polttaa, jos vaikka pääsisi aivan matkalle. Paljonkohan olisi sellainen annos poltettuna, kun yleensä on keittänyt teetä n.12g. Olisiko tuplat vai vielä päälle?Millä annoksilla muut on polttaneet?
Kyllähän tuosta poltosta tulee ymmärtääkseni aika heikosti vaikutuksia.... Kannattaa vain syödä... Muutenkin maistuu todella iiiihanalta... Tai no ainakin ne on ihan syötäviä....

Itse olen muutaman kerran kokeillut ja lähdin heti kokeilemaan Erowidin mukaan isoilla annoksilla... Muistaakseni noin 15 g ja risat päälle...

Vaikutukset olivat ERITTÄIN siis ERITTÄIN perverssit ja ehkä lähemmäs kokemusta kuvasi sana "absurdi"...

Moni on kertonut, että tästä tulee unettava olo ja se onkin totta, mutta missään nimessäkään ei kannata mennä nukkumaan vaan kannattaa pitää itsensä väkisin hereillä... Rentoutuminen on hyvin läsnä tuossa kokemuksessa, tämän aikana ainakin minulla äänet kuulostivat erilaisilta... Kuulin kaikessa sellaista Halli soundin tyyppistä efektiä... Mutta siis, kannattaa pitää hereillä itsensä tempulla millä hyvänsä, itse muistan yhden kerran kun aloin katselemaan Liisa Ihmemaata... En varmaan mitään hokannut elokuvasta, mutta nauru jatkui ja jatkui ja jatkui...
Ajatukset muuttui erittäin oudoiksi... Kaikki mitä ajattelin tuntui tulevan joltain ihan uudelta tasolta, jota en osannut käsitellä... Yleensä ajatusksien kulku oli jotain tälläistä:
"Elämä on niin jännä juttu, kun sen elämän tarkoitus on: ööö kato kahvimuki (neuroottista nauramista)"
"Yritän ottaa kiinni kahvimukista *liikuttaa kättään* öö mitäs mun piti tehdä (taaskin neuroottista nauramista)"

Sitten loppuillasta alkoi tulemaan "välähdyksiä" mielen kautta jotka ilmeentyivät noin alle puolensekunnin näkyinä... Näyt olivat ERITTÄIN surrealistisia... Esim, parhaiten muista alastoman naisen jonka mahaa söivä torakat...
Loppu illasta sitten nukkumaan ja seuraavan aamuna oli edelleen absurdi olo, vaikka rentoutuminen ja kaikki fyysiset vaikutukset olivat erittäin pienet enään, niin ajattelin asioita näin:
Olen bussipysäkillä odottamassa bussia...
"Katso bussi tulee, jee... EIKUUN VOI VITTU SE AJAA MUN PÄÄLLE... VOI VITTU SE OIKEESTI AJAA Mun päälle..."
Suljin silmäni ja sitten bussi pysähtyi ja pääsin sen sisään...
Toinen hauska hetki oli koulussa...
Kaveri puhui smurffeista ja tokaisin hänelle:
"Missä niitä smurffeja on?"
vähän ajan päästä totesin
"Eiku vittu eihän niitä ole olemassakaan"

Mutta joo... Kokemus oli ihan kuin joku Monthy Pythonin sketsin, käsikirjoitus... Mutta en kyllä ihmettele jos shamaanit ovat tätä käyttäneet retriiteissään... Isoilla annoksilla varmasti kärppyjä osattaessa voisi käyttää hyödykseen erilaisiin transseihin mentäessä... Eiköhän ensi syksynä tule kerättyä isokasa sieniä ja sitten vain rumpu mukaan ja paukuttaan sitä metsään! Ehkä siinä sivussa voi oppia enemmän hyötykäyttöä näille sienille...
User avatar
dimitri
Lepakko
Posts: 223
Joined: Mon 09 Jul 2007, 00:13

Re: Kärpässienet

Post by dimitri »

Olettekos jo käyneet tutkimassa luonnonhelmaa? Tänään kävin sateen jälkeen lenkillä samalla polulla, josta viimevuonna tuli kerättyä melkoiset saaliit, mutta nyt näkyi vain yksi ruma korvasieni. Juhannukseen mennessä kai pitäisivät olla kasvaneet, johtuisiko nyt hidastelu kuivasta alkukesästä?
Ahab

Re: Kärpässienet

Post by Ahab »

Täälläpäin meni viime vuonnakin aika loppukesään ennenkuin kärppärit tuli esiin.
User avatar
spasm
OD
Posts: 1510
Joined: Tue 29 Aug 2006, 23:44
Location: Rubycon

Re: Kärpässienet

Post by spasm »

Joo. aika aikaista vielä.
Kylmyys johtuu lämpötilasta.
User avatar
dimitri
Lepakko
Posts: 223
Joined: Mon 09 Jul 2007, 00:13

Re: Kärpässienet

Post by dimitri »

Höh, olisi kiva päästä keräilemään niitä alkukesän psykedeelisempiä. Luulisi kuitenkin, että tänä vuonna tulisivat aikaisemmin, kun lämpimät ilmatkin alkoivat huomattavasti aiemmin kuin viimevuonna ja vedestäkään ei ole puutetta.
Ahab

Re: Kärpässienet

Post by Ahab »

dimitri wrote:Höh, olisi kiva päästä keräilemään niitä alkukesän psykedeelisempiä.
Oliko mitään perusteita sille miksi alkukesän kärppärit olis psykedeelisempiä?
User avatar
dimitri
Lepakko
Posts: 223
Joined: Mon 09 Jul 2007, 00:13

Re: Kärpässienet

Post by dimitri »

Nettihuhu... Eikai varsinaisesti mitään järkevää.
Thoxium

Re: Kärpässienet

Post by Thoxium »

Saako noista Amanita Muscaria extracteista mitään irti? Kellään kokemuksia, esim 15x kertasesta? Ei malttais kuivattaa metsän omia päivää kauempaa, olen kärsimätön.
User avatar
spasm
OD
Posts: 1510
Joined: Tue 29 Aug 2006, 23:44
Location: Rubycon

Re: Kärpässienet

Post by spasm »

Thoxium wrote:Saako noista Amanita Muscaria extracteista mitään irti? Kellään kokemuksia, esim 15x kertasesta? Ei malttais kuivattaa metsän omia päivää kauempaa, olen kärsimätön.
En osaa sanoa saako ekstrakteista mitään irti, mutta miksi maksaa ekstrakteista, kun metsät on täynnä mitä potentiaalisimpia sieniä.. Ja metsän omat saa sopivilla menetelmillä päivässä kuivaksi..
Kylmyys johtuu lämpötilasta.
Ahab

Re: Kärpässienet

Post by Ahab »

Hyväksi kuivauskeinoksi olen todennut että pistää lakit sanomalehden päälle ja tuuletin puhaltamaan niitä päin. Aika nopsaan kuivuu kokonaisetkin lakit.
Mitenköhän ne noita ekstraktien raaka-aineita käsittelee. Lähinnä mietin juuri sitä että miten ne sienet on kuivattu.
Ahab

Re: Kärpässienet

Post by Ahab »

Toissapäivän bongasin ensimmäisen tänä vuonna. Oli aika iso ollakseen vielä pallomainen. Suurin osa väristä oli huuhtoutunut pois.
User avatar
growy
Kameleontti
Posts: 834
Joined: Fri 16 Jun 2006, 23:31

Re: Kärpässienet

Post by growy »

Lähen huomenna aamulla luontoon koiran kanssa katsomaan jos vaikka kärppäreitä jo löytyis.. Voi olla että vähän liian aikaista mutta luulisin että muutama yksilö löytyisi kun täällä on satanut todella paljon.
Ulottuvuuksien kuvitteleminen on meille vaikeaa, koska elämme kolmiulotteisessa avaruudessa ja kiidämme ajan mukana eteenpäin.