Lysergihapon dietyyliamidi, eli lysergidi tai LSD-25, on ensimmäisen kerran vuonna 1938 Albert Hofmannin syntetisoima psykedeeli. LSD:tä on katukaupassa saatavilla tippoina (usein sokeriin imeytettynä), microdotteina ja lappuina. Myös kidemäistä LSD:tä esiintyy, mutta se on katukaupassa hyvin harvinaista.
Ensimmäiset kokeilut kannattaa aina tehdä turvallisessa ja rauhallisessa ympäristössä esimerkiksi kotona, mielellään kokeneemman ja luotettavan trippaajan läsnäollessa. (Lisää informaatiota aloittelijoille tarjoaa kattava tietopaketti Psykedeelisen kokemuksen FAQ)
Katukaupassa LSD:nä markkinoidaan lisäksi muita psykedeelejä, kuten Bromo-Dragonflytä, 5-meo-amt:tä tai 25-x-nbomeja. LSD itsessään on melko vaaratonta, mutta esimerkiksi jotkin LSD:nä myydyt tutkimuskemikaalit kuten Bromo-Dragonfly voivat suurilla annoksilla olla jopa hengenvaarallisia. Ennen suurten annosten ottamista on siis aina syytä varmistua siitä, että kyse on todellakin LSD:stä.
Käyttöannos: normaali käyttöannos on noin 50-200 mikrogrammaa, yleisesti suurimmat annokset ovat noin 1-2mg (1000-2000 mikrogrammaa). Tästäkin huomattavasti suurempia annoksia on raportoitu.
Vaikutusaika: yleisillä käyttöannoksilla 6-12 tuntia. Suurilla annoksilla vaikutusaika voi jopa kaksinkertaistua. Ensimmäiset vaikutukset ilmaantuvat alle tunnin sisällä aineen nauttimisesta, suurilla annoksilla nopeammin. Mikäli vaikutusten alkamisessa kestää kauemmin, älä koskaan ota lisää! Kyseessä voi olla jokin muu aine, kuten Bromo-Dragonfly tai 5-meo-amt, joiden vaikutus alkaa myöhemmin!
LSD hohtaa ultraviolettivalossa hieman samanvärisenä kuin tavallinen valkoinen paperi. Tämä testi kannattaa suorittaa ennen aineen nauttimista, mikäli mahdollista. Laput saattavat hohtaa jo itsessään paperin vuoksi, joten niiden testaaminen on vaikeampaa kuin esimerkiksi sokeripalojen. Huom! Myös jotkin muut kemikaalit voivat hohtaa uv-valossa, joten aineen hohtaminen ei vielä kerro varmasti, onko kyse LSD:stä. Jos aine ei hohda, se kuitenkin kertoo sen, ettei kyse ole ainakaan LSD:stä. LSD ei hohda esimerkiksi pinkkinä tai oranssina, kuten jotkut muut aineet. UV-valo tuhoaa LSD:n, mutta hyvin lyhytaikainen esimerkiksi 5 sekuntia kestävä altistuminen ei vielä vaikuta tehoihin.
Erowidin kuvassa vertailtu LSD-tippaa ja 25-i-nbomea. Huom! Alustana on luonnonvalkoinen paperi, joka ei siis itsessään hohda (vasemmassa reunassa näkyy hieman valkaistua paperia, joka hohtaa)

*********************[mode]
[Alla alkuperäinen viesti]
Tarkotus ois joskus lähitulevaisuudessa kokeilla ekaa kertaa lsd:tä. Kellää mitää "neuvoja" eka kertalaiselle.
MODE: HUOM! Tutkareita sisältäville lapuille on oma ketjunsa @ LSD/RC-lappu topic. -Ahab