Huumeratsiat uutisissa

Keskustelua taiteista ja luovuudesta.
-lalalaa-

Huumeratsiat uutisissa

Post by -lalalaa- »

Tosta pienet uutiset -ketjusta voisi leikata poliisien ynnä muun virkavallan aiheuttamat huumeuutiset tähän ketjuun. Ja hei, please, excuse me sir's und madm's, mut pistäkää päivämäärä ja lähde mukaan kun postaatte uutisia[kin]. Niin, kopioikaa ja liimatkaa koko uutinen linkistä. Linkit vanhenevat nopeasti. -Kalastaja


Muille pienille uutisille on edelleen oma ketjunsa
Pienet uutiset viewtopic.php?f=9&t=42

edit(s): - Kalastaja


No matter how much money the government pours into the "war on drugs," it doesn't appear to make a dent in drug use or drug-related crime. The body count still rises. Dead and corrupt cops, dead gang youth, dead traffickers and couriers, dead innocent bystanders. And then there is the urban "collateral damage" -- devastated families, addiction, disease, overdoses from unregulated, poor quality drugs, exploding prisons, crushing costs, corrupt officials, craven politicians, sensationalist media, and a limitless harvest of offenders. Where does the madness end?

--------------------

Ja aloitetaas vaik tällä.

30.9.2005 Keskisuomalainen kirjoittaa:

Pietarin heroiinia kulkee Viroon Suomen kautta

HUUMEET: Takavarikot ovat Virossa rajussa kasvussa. Virossa riesaksi ovat nousseet uudet ja heroiinia huikeasti vahvemmat superhuumeet.

TALLINNA

Sami Lotila

Suunta Suomen ja Viron välisessä huumekaupassa on osin kääntymässä. Viron tulliviranomaisten mukaan Viroon on alettu salakuljettaa heroiinia Suomenkin kautta. Heroiinin alkuperämaa on Venäjä.

- Se on uusi trendi. Uusi mahdollinen huumekanava Viroon kulkee Pietarista läpi Suomen, Viron tullin tutkintaosaston johtaja Enriko Aav kertoo.

Venäjältä Suomeen salakuljetettavat kertamäärät ovat hurjassa kasvussa. Elokuun alussa Itäinen tullipiiri teki Vaalimaalla Suomen kaikkien aikojen suurimman heroiinitakavarikon, kun Venäjältä tulleesta rekasta paljastui 50 kiloa ainetta. Lastin arvo katukaupassa olisi ollut 10 miljoonaa euroa.

Virossa riesana ovat parin viime vuoden ajan olleet uudet, Pietarin seudulla tuotetut "superhuumeet" fentanyyli ja metyylifentanyyli, kutsumanimiltään valkea kiinalainen ja valkea persialainen. Nämä heroiinia monta sataa kertaa vahvemmat huumeet ovat Virossa aihettaneet lukuisia yliannostuskuolemia.

Hintaero Suomessa 50-kertainen

Vuosittain takavarikoidun amfetamiinin määrä Virossa yli viisinkertaistui vuodesta 2001 vuoteen 2004. Huumetakavarikot ovat tänä vuonna jatkaneet kasvua.

- Takavarikot ovat merkki siitä, että Viron viranomaisten toiminta on tehostunut. Huumekauppa on bisnestä: kun on kysyntää, ilmaantuu aina tarjontaakin. Kun yksi rikollisryhmittymä hajoaa, toinen syntyy, Aav niputtaa.

Viro on pääsääntöisesti huumeiden kauttakulkumaa, sillä sen oma huumemarkkina on pieni. Valtaosa Virossa liikkuvista huumeista on matkalla Suomeen ja muihin Pohjoismaihin, joissa kysyntää on runsaasti ja hinnat moninkertaiset Viroon nähden.

Kun kilon amfetamiinia voi Tallinnan katukaupassa saada 1 000 eurolla, maksaa se Helsingissä jopa 50 000 euroa. Heroiinigramma maksaa Virossa 50-100 euroa ja LSD-liuskat noin 15 euroa kappale.

Muulien, eli huumeet mukaansa ottavien salakuljettajien, värvääminen on Virossa helppoa. Halvimmillaan voi muulin värvätä Tallinnassa parilla kymmenellä eurolla.

Huumeiden salakuljetus Suomesta Viroon on rikollisille verrattain riskitöntä, sillä Helsingin satamissa lähtevien ja Tallinnassa tulevienkin matkustajien kontrollointi on erittäin satunnaista.

-----------------------------------------------------------------------------------

Tässä vielä toinen samasta lehdestä:

Huumausaineita jää haaviin yhä enemmän

HUUMEET: Suomenlahden yli kulkee yhä suurempia lasteja. Takavarikot ovat kasvaneet Suomessakin.

TALLINNA

Sami Lotila

Venäjältä kulkee Suomen kautta kovia huumeita Viroon. Huumevirta vie Suomenlahden yli myös toisinpäin. Bailuhuumeena tunnetulle ekstaasille on suuri kysyntä Tallinnan klubielämässä, mutta yhtä lailla Helsingissä ja muissa Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Helsingin satamista vastaavan Suomen eteläisen tullipiirin ylitarkastajan Mika Lopmerin mukaan Virosta Suomeen tulevat huumausaine-erät ovat aiempaa suurempia.

- Viisi viime vuotta on ollut varovaista kasvua, Lopmeri kuvailee vuotuisia kokonaismääriä.

Hän huomauttaa, että yksittäisten salakuljetusyritysten huumemäärät ovat kasvaneet, mutta niin on Suomen ja Viron tulliviranomaisten yhteistyökin.

Vuonna 2004 Suomen tullin kaikista huumetakavarikoista yli 90 prosenttia tehtiin eteläisessä tullipiirissä. Yhteensä huumeita takavarikoitiin yli 2 250 kiloa, joiden mukana yli 28 kiloa amfetamiinia.

Kuluvan vuoden alkupuoliskon aikana tullipiirin haaviin jäi amfetamiinia 19 kiloa. Määrä on nelinkertainen verrattuna edellisvuoden samaan jaksoon. Suurin yksittäinen amfetamiinitakavarikko tehtiin huhtikuussa, kun virolaismiesten autosta kaivettiin esiin kuusi kiloa ainetta.

Ekstaasitabletteja tullipiiri takavarikoi alkuvuonna yli 21 000 kappaletta eli lähes 20 kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Virossa useita huumetehtaita

Viro on pääsääntöisesti huumeiden kauttakulkumaa, sillä sen omat huumemarkkinat ovat pienet. Valtaosa Virossa liikkuvista huumeista on matkalla Suomeen ja muihin Pohjoismaihin, joissa kysyntää on runsaasti ja hinnat moninkertaiset Viroon nähden.

Takavarikoidut huume-erät ovat Virossa entistä suurempia. Tulliviranomaisten elokuisessa operaatiossa Tallinnassa ja Narvassa löydettiin 4,5 kiloa hasista, 100 grammaa heroiinia ja yli 2 400 MDMA-tablettia. MDMA on ekstaasin vaikuttava aine.

Vuosittain takavarikoidun amfetamiinin määrä Virossa yli viisinkertaistui vuodesta 2001 vuoteen 2004.

Viron keskusrikospoliisin päällikön Lauri Taburin mukaan huumeita valmistetaan myös paikan päällä Virossa.

Vuosittain Viron keskusrikospoliisi paikantaa ja sulkee vähintään 3-5 huumelaboratoriota. Tänä vuonna sulkemisia on ollut toistaiseksi kolme, kun joinakin vuosina niitä on ollut kahdeksankin.

- Virossa valmistetaan amfetamiinia, mutta myös esktaasitabletteja, joiden laatu tosin on usein heikko, Tabur kertoo.

Lääkkeiden salakuljetus kasvussa

Viron matala elintaso ja kovat elämänarvot luovat pohjaa huumerikollisuudelle. Äkkirikastuminen keinolla millä hyvänsä houkuttaa monia. Toistaiseksi rangaistukset huumerikoksista ovat Virossa olleet lieviä, mutta niitä on alettu koventaa.

Viron keskusrikospoliisin tietojen mukaan uusi ja nopeasti kasvava suuntaus maiden välisessä huumekaupassa on huumaavien lääkkeiden salakuljetus Virosta Suomeen. Subutexin ja Flunitrazepamin, jonka kauppamerkki on Rohypnol, salakuljetus Tallinnasta Helsinkiin lisääntyy voimakkaasti.

- Syy on lääkkeiden suuri hintaero Viron ja Suomen välillä. Vaikuttaa siltä, että lääkkeiden käyttö huumaavaan tarkoitukseen on kasvussa niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa, Tabur summaa
m
Lepakko
Posts: 182
Joined: Fri 23 Sep 2005, 01:24

Post by m »

tuosta fentanyylistä varoitan. kaks kaveria teholle, hengityslama, yks tyyppi oksenteli siinä, meinattiin viedä sekin sairaalaan, ainoastaan yks sai siitä jonkilaisen euforian. annostus oltava tosi tarkka, eikä tosiaan alkoa mukaan.. virheistä oppii, eli en taida ite kokeilla
User avatar
Lasipallo
Moderator
Posts: 873
Joined: Wed 21 Sep 2005, 18:09

Pienet uutiset

Post by Lasipallo »

No matter how much money the government pours into the "war on drugs," it doesn't appear to make a dent in drug use or drug-related crime. The body count still rises. Dead and corrupt cops, dead gang youth, dead traffickers and couriers, dead innocent bystanders. And then there is the urban "collateral damage" -- devastated families, addiction, disease, overdoses from unregulated, poor quality drugs, exploding prisons, crushing costs, corrupt officials, craven politicians, sensationalist media, and a limitless harvest of offenders. Where does the madness end?http://www.alternet.org/drugreporter/26 ... 052#c42079
They were tattooed from head to foot, and they brandished cutlasses and big clubs with spiked knobs. They shouted ferociously in their native Finnish, and they swung cutlass and club as if berserk, sometimes felling their own men in their fury.
-lalalaa-

Jättimäinen huumetehdas paljastui Indonesiassa

Post by -lalalaa- »

http://www.iltalehti.fi/2005/11/12/2005 ... 4_uu.shtml


Indonesian poliisi on löytänyt Jakartan läheltä yhden maailman suurimmista huumetehtaista.

Viranomaisten "megasuper-tehtaaksi" kuvailema huumeidentuotantolaitos löytyi Serangista, noin 75 kilometriä länteen Jakartasta. Ratsian yhteydessä on pidätetty 21 ihmistä. Pidätettyjen joukossa on paikallisten lisäksi ainakin ranskalaisia, hollantilaisia ja kiinalaisia. Tehtaassa valmistettiin ekstaasipillereitä ja amfetamiinia.

- Uskomatonta, mutta he pystyivät valmistamaan miljoona pilleriä tai tablettia viikossa, raivosi presidentti Susilo Bambang Yudhoyono, joka pääsi vierailemaan tehtaassa sen perjantaisen sulkemisen jälkeen. Presidentti on julistanut sodan huumeiden leviämistä vastaan. Hän kuvaili pelkästään nyt löydetyn tehtaan kyenneen tuottamaan jopa 600 miljoonan yhdysvaltaindollarin arvosta huumeita vuodessa.

Kuolemantuomio uhkaa eurooppalaisiakin

Tehdasta oli viranomaisten mukaan tarkkailtu toukokuusta lähtien, mutta viranomaiset odottivat että tuotanto pääsee täyteen vauhtiinsa, ennen kuin ratsasivat sen. Tehtaasta löytyi 150 kilon valmiin huume-erän lisäksi lähes 70 tonnia huumeiden raaka-aineita.

Indonesiassa huumetuomiosta seuraa usein kuolemanrangaistus. Indonesian viranomaiset eivät ole vielä kommentoineet yhdenkään pidätetyn mahdollista kohtaloa.

TIMO MELARI
timo.melari@iltalehti.fi
Lähteet: REUTERS, AFP
User avatar
benelux fat
Kameleontti
Posts: 512
Joined: Wed 21 Sep 2005, 23:54
Location: Hki

Re: Jättimäinen huumetehdas paljastui Indonesiassa

Post by benelux fat »

-lalalaa- wrote: Indonesiassa huumetuomiosta seuraa usein kuolemanrangaistus.
On varmaan kuumottavaa olla Indonesialainen psykonautti. :shock:
-lalalaa-

Post by -lalalaa- »

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/sahke ... ko/1124743

Portugalissa jättimäinen kokaiinitakavarikko
( 4.2. 05:06 )

Portugalin poliisi on takavarikoinut lähes kolme tonnia kokaiinia yksityisasunnosta maan pohjoisosassa. Takavarikoidun huumeen arvo on noin 117 miljoonaa euroa.

Asunnossa vuokralaisena ollut brittimies on pidätetty. Poliisin mukaan hän oli kansainvälisen huumeita salakuljettavan liigan jäsen.

Takavarikoitu kokaiini oli tuotu maahan Kolumbiasta. Poliisi arvioi huumeiden olleen matkalla Espanjan kautta Britanniaan ja Pohjois-Euroopan maihin. (STT)

voih....
User avatar
Miasma
OD
Posts: 1486
Joined: Wed 28 Jun 2006, 23:53
Location: Kellari

Post by Miasma »

Khat-huumeen takavarikot lisääntyneet

YLE uutiset 06.05.2007 wrote:
Khat-huumeen takavarikot ovat lähes kymmenkertaistuneet Suomessa 2000-luvulla. Helsingin Sanomien mukaan Suomi oli huumeen takavarikoiden määrässä ykkönen, kun vertailtiin noin kymmentä Euroopan maata.

Tullipäällikkö Mika Pitkäniemen mukaan syynä suuriin takavarikkomääriin lienee ainakin se, että Suomen viranomaiset osaavat profiloida hyvin mahdolliset huumekuriirit. Kaikki valtiot eivät myöskään välttämättä yritä estää huumeen maahantuontia yhtä aktiivisesti kuin Suomi.

Tulli uskoo, että khatin käyttö on lisääntynyt Suomessa, mutta Pitkäniemi ei usko, että sitä liikkuisi Suomessa enempää kuin muissa maissa. Pureskeltavaa khat-huumetta käyttävät lähinnä Itä-Afrikasta tulleet maahanmuuttajat.

YLE Uutiset

Linkki uutiseen
"Jesus! Did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?"
"Life is a joke and death is the punchline."
User avatar
Miasma
OD
Posts: 1486
Joined: Wed 28 Jun 2006, 23:53
Location: Kellari

Post by Miasma »

Iltalehti 7.5.2007 wrote:

Oksensi huumeet kesken salakuljetuksen

Australiaan matkalla ollut kone joutui kääntymään takaisin matkustajan epätavallisen käytöksen vuoksi.

Australiaan matkalla ollut kone joutui palaamaan takaisin Vietnamiin koneessa olleen miesmatkustajan oksennettua kesken lennon nylonpussin, jossa oli jauhemaista heroiinia.

Ho Chi Minhistä lähtenyt Vietnam Airlinesin kone oli ehtinyt olla ilmassa jo tunnin ajan, kun vietnamilaista syntyperää oleva australialaismies sairastui kesken kaiken.

Kone kääntyi takaisin ja teki hätälaskun Tan Son Nhatin lentokentälle, jossa mies oksensi kaksi pussillista valkoista jauhetta.

Kymmeniä pusseja?

Poliisi pidätti sairaalahoitoon joutuneen miehen. Lao Dong -nimisen sanomalehden mukaan miehen vatsasta olisi sairaalassa löydetty vielä 30 punaista nylonpussia.

Viime aikoina useita vietnamilaista alkuperää olevaa australialaista on pidätetty heroiinin salakuljetusyrityksistä Vietnamista Australiaan.

Linkki uutiseen
"Jesus! Did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?"
"Life is a joke and death is the punchline."
User avatar
Miasma
OD
Posts: 1486
Joined: Wed 28 Jun 2006, 23:53
Location: Kellari

Post by Miasma »

Turun Sanomat 18.5.2007 wrote:
Huumeviljelmät lisäävät tulipalon riskiä

Kannabista kasvatetaan jopa 10 000 suomalaiskodissa

Keskusrikospoliisin arvion mukaan kannabista kasvatetaan tälläkin hetkellä jopa 10 000 suomalaiskodissa. Turussa laittomien kotiviljelmien määrä liikkuu kymmenissä tai sadoissa.

Uusia takavarikkoja kotiviljelmiltä tehdään Turussa viikoittain, esimerkiksi ydinkeskustasta viime lauantaina.

Koko maassa keskusrikospoliisin tilastot kertovat Suomessa löydetyn vuonna 2006 lähes 1 400 kotiviljelmää.

Huumehampun kasvattaminen kuten muukin rikollisuus, keskittyy suuriin kaupunkeihin.

Omatekoiset kasvihuoneviritelmät kotioloissa ovat laittomia ja samalla ne ovat selkeä turvallisuusriski. Kotikutoiset sähkökytkennät lisäävät tulipalon vaaraa.

- Turun seudulla paljastuu varsin usein omakotitalo- tai kerrostaloasuntojen palojen syyksi laittomia hamppuviljelmiä varten komeroon tai pesutiloihin viritellyt omatekoiset valaisinjärjestelmät, sanoo rikoskomisario Ari-Pekka Lehtinen Turun poliisista.

Kannabiksen kotikasvattamoita löydettiin viime vuonna Suomesta reilusti yli kaksinkertainen määrä vuoteen 2000 verrattuna. Kotiviljelyn määrä ainakin poliisin tekemistä takavarikoista päätellen on ollut koko 2000-luvun roimassa kasvussa.

- Kaikista kotikasvattamoista poliisin tietoon tulee kymmenen prosenttia, enintään puolet, arvioi rikosylikonstaapeli Jorma Kuikka keskusrikospoliisista.

Valtaosa viljelmistä on pieniä ja käsittää 5-15 kasvia. Suomalaiset kotikasvattamot tuottavat vain marginaalisen viipaleen kaikesta markkinoilla liikkuvasta kannabiksesta. Tästä huolimatta huumausaine jää harvoin vain kasvattajan itsensä käyttöön.

- Erittäin usein kuulusteluissa paljastuu, että kannabistuotetta on kulkeutunut myös tuttavapiiriin ja jopa myytäväksi asti, Turun poliisin Lehtinen kertoo.

Linkki
Ja samaan syssyyn
YLE uutiset wrote:
Kokkolasta löytyi huumeviljelmä

Kokkolan poliisi on paljastanut huumeviljelmän Kokkolan keskustan kellaritiloista.

200 neliön vanha autotallitila oli vuokrattu vuoden alussa autokorjaamoksi. Poliisi kuitenkin löysi huhtikuun alussa tiloista kannabisviljelmän. Useista kymmenistä kasveista olisi saatu lähes kilo marihuanaa.

Jutussa tutkitaan lähes kymmenen henkilön osuutta huumausainerikokseen. Suurin osa henkilöistä on Kokkolasta. Jutun tutkinta saataneen päätökseen tämän kuun aikana.

Rikoskomisario Jouni Rantasen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta Kokkolassa kun huumeviljelmä on paljastettu kerrostalon vuokratiloista.

Kannabivsiljelmiä löytyy yhä enemmän

Löydettyjen kannabisviljelmien määrä on yli kaksinkertaistunut Suomessa 2000-luvun aikana, kirjoittaa Turun Sanomat.

Keskusrikospoliisin mukaan viime vuonna tehtiin lähes 1 400 kannabistakavarikkoa kotiviljelmiltä, kun niitä oli vuonna 2000 oli vajaat 600.

Keskusrikospoliisi kuitenkin arvioi, että kaikista kotikasvattamoista poliisin tietoon tulee vain kymmenen prosenttia, korkeintaan puolet. KRP uskookin, että kannabista saatetaan kasvattaa jopa 10 000 kodissa.

Valtaosa viljelmistä on pieniä, 5 - 15 kasvia käsittäviä. Tästä huolimatta huumausaine jää harvoin vain kasvattajan itsensä käyttöön, vaan sitä kulkeutuu myös tuttavapiiriin, jopa myytäväksikin.

Linkki
"Jesus! Did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?"
"Life is a joke and death is the punchline."
User avatar
Miasma
OD
Posts: 1486
Joined: Wed 28 Jun 2006, 23:53
Location: Kellari

Post by Miasma »

YLE uutiset wrote:Hollannissa ennätyssuuri huumetakavarikko

Hollannin poliisi on tehnyt ennätyssuuren huumetakavarikon. Poliisi löysi ratsiassa varastorakennuksesta peräti 2,5 miljoonaa ekstaasitablettia ja raaka-aineita 8 miljoonan ekstaasitabletin valmistamiseen.

Lisäksi varastosta löytyi 270 kiloa amfetamiinia ja 210 kiloa hasista.

Poliisin mukaan huumeiden arvo olisi katukaupassa ollut useita kymmeniä miljoonia euroa. Ketään ei ole vielä pidätetty huumelöytöön liittyen.

Tiistainen ratsia tehtiin teollisuusalueella sijaitsevaan varastorakennukseen Veldhoevenin kaupungissa maan eteläosassa. Hollannin uskotaan olevan maailman suurin ekstaasin viejämaa.

Linkki
"Jesus! Did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?"
"Life is a joke and death is the punchline."
User avatar
Miasma
OD
Posts: 1486
Joined: Wed 28 Jun 2006, 23:53
Location: Kellari

Post by Miasma »

YLE uutiset 30.05.2007 wrote:Helsingissä ennätyssuuri ekstaasitakavarikko

Helsingin poliisi on saanut haaviinsa ennätyssuuren ekstaasilastin. Poliisi takavarikoi huhtikuussa yli 30 000 ekstaasitablettia Suomessa asuvalta virolaismieheltä.

Takavarikoidun ekstaasilastin arvo on noin 450 000 euroa.

Tabletit oli kätketty maastoon Helsinkiin ja Turkuun. Poliisi sai epäillyn kiinni tämän käytyä metsäkätköillään.

Noin 30-vuotias epäilty on vangittu huhtikuussa. Hän on toiminut Suomessa ekstasin levitysportaan huipulla. Hänet on aiemmin tuomittu väkivaltarikoksista.

Helsingin poliisi arvioi, että vangittu on toiminut ekstaasin levitysportaan huipulla.

Hänen kiinnijäämisensä vaikuttaa koko Suomen ekstaasimarkkinoihin. Jutun esitutkinta on vielä kesken.

Linkki

Image
Image
"Jesus! Did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?"
"Life is a joke and death is the punchline."
Usoda
LD50
Posts: 2107
Joined: Mon 29 Jan 2007, 05:06

Post by Usoda »

Iltalehden versio samasta jutusta:
http://iltalehti.fi/uutiset/200705306171794_uu.shtml
Helsingin huumepoliisi uskoo saaneensa kiinni huumemaailman huomattavan tekijän. Poliisi nappasi 31-vuotiaan virolaismiehen Turussa sijainneelta maastokätköltä, josta löytyi ekstaasitabletteja. Toinen kätkö paljastui Helsingistä.

Saaliin arvo on noin 450 000 euroa.

Huumeet takavarikoitiin Suomessa asuvalta mieheltä huhtikuussa. Ekstaasit oli kätketty maastoon Helsingissä ja Turussa.

Huumepoliisi pääsi jutun jäljille omien tutkimuksiensa perusteella ja otti epäillyn virolaismiehen kiinni tämän käytyä metsäkätköllään.

Epäilty on toiminut ekstaasien levitysportaan huipulla. Poliisin mukaan miehen kiinnijäänti näkyi poliisin mukaan heti Varsinais-Suomen ja Uudenmaan kaupunkien katumarkkinoilla. Hänet on vangittu huhtikuussa Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä.

- Hän on tämän ekstaasin levittämisportaan kärkijätkä, luonnehtii rikosylikomisario Jari Aarnio.

- Vaikutus näkyy jonkin aikaa, ja sitten on taas soppa entisellään. Se on varma, että tämä kyseinen tyyppi ei levitä ekstaasia vähään aikaan.

- Vangittu on tämän koko huumeketjun tärkein lenkki. Hänen alapuolellaan täytyy olla lukuisia ihmisiä, jotka saavat häneltä huumeita ja myyvät niitä edelleen.

Jutun esitutkinta on vielä kesken. Vangittu virolaismies on tuomittu aiemmin väkivaltarikoksista Ruotsissa.

Vain jäävuoren huippu

Poliisi kykenee Aarnion mukaan takavarikoimaan viitisen prosenttia markkinoilla liikkuvista huumeista. Kyseinen tapaus todistaa Aarnion mielestä sen, että ekstaasin kysyntä on Suomessa kova.

- Suomi ei ole ollenkaan huono markkina-alue: täällä on vaurasta väkeä ja paljon rahaa liikkeellä.

Yksi ekstaasipilleri maksaa katukaupassa 20-30 euroa. :lol:

Vaikka aineen alkuperäksi epäillään Viroa, sen jäljet voivat johtaa pidemmällekin. Ekstaasitehtaita on toiminut myös muualla Baltiassa ja Keski-Euroopassa.

Aarnio kertoo, että ekstaasi on haluttu huume myös sen takia, että sitä on vaikea jäljittää.

- Kaikenlaiset tabletit on hirveän helppo kätkeä. Niitä on vaikea löytää koirien avulla. Koirathan haistavat aineet, koska ne tuoksuvat erilaiselle kuin ympäristö.
"Muutenki mulle tulee siitä mieleen vaa henkilö joka tapittaa himassa happonaamana animea, ihan jees laifstailllll.." - Frapathea
Resilar - Tehotippa | Fuck your shit! Fun things are fun!
Syksy
Olen kuin puu,
lehdet haisee paskalle.
Orava
Knigu
Psykonautti
Posts: 51
Joined: Fri 06 Oct 2006, 15:00

Re: Pienet uutiset.

Post by Knigu »

MTV3 Uutiset wrote:Lukuisia huumausainerikoksia Konemetsä-festivaalilla
Julkaistu 08.07.2007 20:26 (päivitetty 20:44)

Huumausainerikoksista epäiltyjen joukossa on myös alaikäisiä. Festarivierailta löytyi mm. kokaiinia, jota jää haaviin suomalaisissa tapahtumissa erittäin harvoin.

Poliisin tehostettu valvonta Konemetsä-konemusiikkifestivaalilla Varsinais-Suomen Marttilassa on paljastunut lähes 30 huumausainerikosta. Valtaosa oli huumausaineiden käyttörikoksia. Poliisi löysi erilaisia huumausaineita kannabistuotteista kokaiiniin. Festivaali on pieni 4000 kävijän tapahtuma.

Komisario Petri Lamppu Loimaan poliisista kertoo MTV:n uutisille, ettei tehovalvonnan tulos ollut aivan täysin yllätys. Kokaiini on kuitenkin harvinaisempi löytö. Suurin osa tutkinnassa olevista henkilöistä on yli 20-vuotiaita, mutta joukossa on myös pari alle 18-vuotiasta.

Poliisi oli varannut viikonlopuksi lisäresursseja, mutta uskoo silti, ettei tapahtumasta löydetty läheskään kaikkia huumausaineita käyttäviä henkilöitä.

Poliisin mukaan tapahtuma sujui kuitenkin rauhallisesti.

(MTV3-STT)
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /07/542366

Montakohan vaulttilaista oli tuossa joukossa. :?
Kun jotakin pienehköä miittiähän sinne oli suunnitelmoitu tuolla yhressä toiisessa topiikissa.
Ahab

Re: Pienet uutiset.

Post by Ahab »

Noi hoiti sen ratsian aika kökösti. Enemmän ehkä kävi vituttamaan kotiäidin näköiset sivarikytät. Tiedän että ainakin yksi vaulttilainen sai istua yön häkissä.
User avatar
aphos
Kameleontti
Posts: 826
Joined: Mon 26 Jun 2006, 09:32
Location: In da ghetto...

Re: Pienet uutiset.

Post by aphos »

Noh, aika ilmiselvää, että jos järkätään ton kokoset psykebileet, tollasella ilmottelulla, niin voi olla varma, että paikka on täynnä poliiseja. Sen lisäksi aika puolueellista ilmottelua myös median puolesta, eivät maininneet esim. pahoinpitelyistä tai muista noiden uutisten yhteydessä (joka on aika todennäköistä, ettei esim. konemetsässä niitä ollut ollenkaan tai korkeintaan pari).

Luin tossa yhdeltä toiselta boardilta, että joku sankari oli niellyt varastonsa (3-4g piriä, pari grammaa tatteja ja jotain essoja), kun poliisi oli tullut pidättämään, ja arvatenkin oksennellut verta sun muuta kivaa.. en sitten tiedä, onko vika tyhmässä käyttäjässä vai poliisissa.

Olihan tuolla ilmennyt kaikkea muutakin paskaa, kun jengi on vastuuttomissa sekiksissä.. todennäköistä myös, että poliisi kuvaa porukkaa myös ja muutenkin ottaa selkoa. Aika riskiä olla noissa bileissä, vaikka musa olis miten hyvää.
User avatar
Lymykonna
Kameleontti
Posts: 858
Joined: Mon 29 Jan 2007, 21:47
Location: Nilkkilä

Re: Pienet uutiset.

Post by Lymykonna »

Sen verran kuumotti tuokin, että voi jäädä eväät kotiin ensi vuonna. Varmasti sinipukuiset ystävämme ovat paikalla ensi vuonnakin sankoin joukoin.
User avatar
Miasma
OD
Posts: 1486
Joined: Wed 28 Jun 2006, 23:53
Location: Kellari

Re: Pienet uutiset.

Post by Miasma »

Iltalehti 09.07.2007 wrote:Useita kannabisviljelmiä löytyi maastosta Varkaudessa


Varkauden poliisi on löytänyt poikkeuksellisen paljon kannabisviljelmiä luonnosta. Viidestä löydöstä osa on menossa syyteharkintaan.

Tarkempia sijaintitietoja poliisi ei kerro, mutta kaikki löydöt on tehty Varkauden ympäristöstä yleensä hakkuuaukioilta, sillä kasvi vaatii valoa. Usein istutus on tehty muun kasvillisuuden sekaan, joko maahan suoraan tai esimerkiksi multasäkkiin tai sankoon.

- Kannabis ei ole luonnonvarainen eli kasvit on varta vasten istutettu huumekäyttöä varten. Enimmillään on löydetty yli 20 kasvia, mikä viittaisi omaan käyttöön, mutta kyllä siitä myytävääkin tulee, arvioi vanhempi rikoskonstaapeli Antti Aamuvuori Varkauden poliisista.

- Se, että hamppu on heinän ja horsman seassa toisen tontilla, ei tee viljelyrikkomuksesta vähemmän moitittavaa. Kannabis-kasvin viljely on lailla kielletty, Aamuvuori korostaa.

Sahalaitaiset lehdet

Kannabiksen voi sekoittaa luonnonvaraisiin kasveihin. Tunnusomaista sille ovat kapeat ja sahalaitaiset lehdet. Se kasvaa yleensä noin metrin korkuiseksi.

Muita kannabisviljelmiä luonnosta ei Itä-Suomessa ole poliisin mukaan havaittu. Poliisi kuitenkin pyytää ilmoittamaan havainnoista heti, ennen kuin ilmiö leviää laajemmalle.

Linkki
"Jesus! Did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?"
"Life is a joke and death is the punchline."
frapathea

Re: Pienet uutiset.

Post by frapathea »

Miten nuo voivat mennä syyteharkintaan? Tai siis ketä siinä syytetään? Kykkiikö kytät puskissa, kunnes viljelijä tulee tarkistamaan kukkiensa vointia? :D
User avatar
Hampputukka
Lepakko
Posts: 249
Joined: Thu 21 Dec 2006, 15:16

Re: Pienet uutiset.

Post by Hampputukka »

frapathea wrote:Miten nuo voivat mennä syyteharkintaan? Tai siis ketä siinä syytetään? Kykkiikö kytät puskissa, kunnes viljelijä tulee tarkistamaan kukkiensa vointia? :D
Kyllähän ne sitäkin harrastaa.
back to basics rootbwoy
frapathea

Re: Pienet uutiset.

Post by frapathea »

Hampputukka wrote:
frapathea wrote:Miten nuo voivat mennä syyteharkintaan? Tai siis ketä siinä syytetään? Kykkiikö kytät puskissa, kunnes viljelijä tulee tarkistamaan kukkiensa vointia? :D
Kyllähän ne sitäkin harrastaa.
Hahhahha, ei vittu :D

Image
Usoda
LD50
Posts: 2107
Joined: Mon 29 Jan 2007, 05:06

Re: Pienet uutiset.

Post by Usoda »

Oma kissa popsi opiskelijan hamppuviljelmän

Imatralaisen opiskelijan hampunkasvatusharrastus loppui lyhyeen, kun kissa söi suuhunsa kasvintaimet. Kissa ei ollut huumeannoksesta moksiskaan.

Opiskelija sai hampun ( Cannabis sativa ) siemeniä kaveriltaan. Muutaman gramman erässä hampun kuivattua emikukintoa oli mukana muutama siemen. Niistä kaksi lähti nettiohjeiden mukaan käsiteltynä itämään.

Taimet ehtivät kasvaa ikkunalaudalla liki kymmensenttisiksi ja kasvattaa sirkkalehtien lisäksi toisenkin parin sahalaitaisia lehtiä.

Sen jälkeen opiskelijan naaraskissa pisti ne poskeensa. Yrttiannos ei aiheuttanut kissassa mitään näkyviä seurauksia.

Komisario Seppo Immonen Imatran poliisista ei ole kuullut, että lemmikkieläimet olisivat aiemmin ryhtyneet tällä tavoin huumeiden vastaiseen työhön. Toisaalta hampun kotiviljelmät paljastuvat vain harvoin.

Keskusrikospoliisin aiemmin tänä vuonna esittämän arvion mukaan hamppua kasvatetaan 10000 kodissa Suomessa. Useimmiten kysymyksessä ovat pienet, 5-10 kasvin viljelmät.

Kissojen eniten suosima päihde on kasvi nimeltään aito kissanminttu ( Nepeta Cataria ). Se saa jotkut kissayksilöt aivan sekaisin.
Lähde: http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/u ... id=1409871
"Muutenki mulle tulee siitä mieleen vaa henkilö joka tapittaa himassa happonaamana animea, ihan jees laifstailllll.." - Frapathea
Resilar - Tehotippa | Fuck your shit! Fun things are fun!
Syksy
Olen kuin puu,
lehdet haisee paskalle.
Orava
User avatar
Lymykonna
Kameleontti
Posts: 858
Joined: Mon 29 Jan 2007, 21:47
Location: Nilkkilä

Re: Pienet uutiset.

Post by Lymykonna »

Ööö... miten tuo sitten päätyi uutisiin?
Ahab

Re: Pienet uutiset.

Post by Ahab »

Tyhmä varmaan pelästynyt ja vienyt kissan eläinlääkäriin joka tietysti eläinten suojelun nimissä ilmoitti viranomaisille. Neljä hampun lehteä tuskin riittää kissallekkaan syötynä annoksena.
User avatar
Touchet
Moderator
Posts: 1727
Joined: Fri 18 May 2007, 14:45

Re: Pienet uutiset.

Post by Touchet »

Reggaefestareilla 260 kannabiskäryä

Poliisi otti sunnuntaina Uppsalan reggaefestivaaleilla kiinni 260 ihmistä, joita kaikkia epäiltiin huumerikoksesta. Lähes kaikissa tapauksissa kyse oli hasiksen tai marihuanan hallussapidosta, mutta muutaman poliisi näki myös myyvän avoimesti kannabisvalmisteita.

Kiinni otetuista 46 oli alaikäisiä ja heistä kahdeksan vasta 15-vuotiaita. Sosiaalitoimi otti alaikäiset hoiviinsa ja soitti heidän vanhemmilleen, jotta nämä tulisivat hakemaan jälkikasvunsa kotiin.

Uppsalan poliisin tiedottaja Christer Nordström arvelee, että ainakin osa nuorista kokeili festivaaleilla ensimmäistä kertaa laittomia päihteitä.

Uppsalassa järjestettiin reggaefestivaalit jo kuudetta kertaa. Poliisi ja sosiaalitoimi olivat aikaisempien vuosien kokemuksista viisastuneina varanneet festivaaleija varten ison miehityksen: päivystäviä poliiseja oli noin 90, sosiaalityöntekijöitä kymmenkunta ja vapaaehtoistyöntekijöitä yli 50. Myös tullin huumekoiria oli lainattu avuksi.
STT-TT-IS
"Jos ihmismieli on ihmeellisin asia mitä maa päällään kantaa, pyrkimys tutkia narkoottisten ja stimuloivien aineiden psykofysiologisen vaikutuksen syvyyksiä saa tämän ihmeen vaikuttamaan vieläkin suuremmalta."
— Professori Louis Lewin, 1924
User avatar
Miasma
OD
Posts: 1486
Joined: Wed 28 Jun 2006, 23:53
Location: Kellari

Re: Pienet uutiset.

Post by Miasma »

Iltalehti 14.08.2007 wrote:Mittava huumetakavarikko Turussa

Tulli on takavarikoinut suuren erän metamfetamiinia Turussa. Metamfetamiinia luonnehditaan erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi.

- Se aiheuttaa voimakasta psykologista riippuvuutta, selvittää tutkinnanjohtaja Tom Bäckström Läntisestä tullipiiristä.

Metamfetamiinin fyysiset vaikutukset ovat Bäckströmin mukaan samankaltaisia kuin amfetamiinin. Metamfetamiinia myös käytetään samalla tavoin kuin amfetamiinia, mutta se on voimakkaampaa.

Takavarikkoon saatiin Bäckströmin mukaan useita kiloja ainetta eli tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia käyttäjän kerta-annoksia.

Kyseessä on hänen mukaansa tähän mennessä ensimmäinen huomattava tullin haaviin jäänyt metamfetamiinierä Turun suunnalla.

Suomessa metamfetamiini on tähän asti ollut varsin harvinainen huume, mutta Bäckströmin mukaan se näyttää olevan yleistymässä.

Aineet olivat yhden kiinniotetun hallussa

Huumetta maahan tuoneeseen ja levittäneeseen rikollisryhmään kuuluu Bäckströmin mukaan sekä suomalaisia että Suomessa asuvia ulkomaalaisia henkilöitä. Kolme heistä saatiin kiinni viime viikolla takavarikon yhteydessä, ja Turun käräjäoikeus on määrännyt heidät vangittaviksi.

- Aineet olivat yhden kiinniotetun hallussa, Bäckström kertoo.

Bäckström ei tässä vaiheessa halua kertoa, mistä maasta tai maista huumeliigan ulkomaalaiset jäsenet ovat kotoisin. Hänen mukaansa rikollisorganisaation jäljillä on oltu jo jonkin aikaa ja muitakin sen jäseniä pyritään saamaan kiinni.

Sitä, kuinka suuria määriä huumetta on ehtinyt päätyä käyttäjille asti, Bäckström ei lähde arvailemaan. Hänen mukaansa metamfetamiinia on todennäköisesti myyty lähinnä Turun seudulla.

Linkki
"Jesus! Did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?"
"Life is a joke and death is the punchline."
Knigu
Psykonautti
Posts: 51
Joined: Fri 06 Oct 2006, 15:00

Re: Pienet uutiset.

Post by Knigu »

Kaleva wrote:Lappeenrannan poliisi paljasti huumeviljelmän

Lappeenrannan poliisi on paljastanut yli 50 huumekasvin viljelmän Joutsenon Rauhan alueella Etelä-Karjalassa. Poliisi otti viime viikon lopulla hamppuviljelmää niittämässä olleen miehen kiinni.

Rikoskomisario Antti Vilkko kertoo, että poliisi on tehnyt useita kiinniottoja tapaukseen liittyen. Metsään perustetun kannabis- ja marihuanaviljelmän kasvit ehtivät kasvaa puolesta metristä metrin mittaisiksi.

"Joutsenossa asuva mies yhdistettiin loppuviikolla juttuun, joka on ollut seurannassa heinäkuun 20. päivästä alkaen", tutkinnanjohtajana toimiva Vilkko kertoo.

Multasäkkeihin istutettujen huumekasvien rahallinen arvo selviää laboratoriotutkimuksissa.

Linkki
Thoxium

Re: Pienet uutiset.

Post by Thoxium »

Miasma wrote:
Iltalehti 14.08.2007 wrote:Mittava huumetakavarikko Turussa

Linkki
Syntyyköhän Euroopaan samanlaista meta-epidemiaa kuin USA:ssa? On se ainakin koukuttavampaa kuin heroiini.
User avatar
Miasma
OD
Posts: 1486
Joined: Wed 28 Jun 2006, 23:53
Location: Kellari

Re: Pienet uutiset.

Post by Miasma »

YLE uutiset 27.08.2007 wrote:Poliisi paljasti huumeorganisaation Etelä-Suomessa

Poliisi on paljastanut huumausaineita välittäneen rikollisorganisaation Etelä-Suomessa. Ryhmä on välittänyt Kymenlaaksossa ja Etelä-Suomessa amfetamiinia ja hasista sekä ekstaasi- ja subutex-tabletteja.

Poliisin käsityksen mukaan ryhmä on jo useamman vuoden ajan tuottanut ja välittänyt suuria määriä huumeita. Ryhmän päätekijät olivat kotoisin Kotkasta.

Tutkimusten ja etsintöjen yhteydessä viranomaiset takavarikoivat useita kiloja amfetamiinia, tuhansia tabletteja ekstaasia ja yli kymmenen kiloa hasista. Etsintöjen yhteydessä takavarikoitiin myös huomattavia summia käteistä rahaa ja muuta arvo-omaisuutta.

Poliisi on havainnut, että rikollisorganisaation lamauttamisella on ollut selvät vaikutukset Kymenlaakson huumetilanteeseen. Esimerkiksi Kotkan Meripäivillä huumausainerikosten määrä laski edellisvuodesta.

Rikosvyyhdin selvittämiseen osallistui useita poliisin eri yksiköitä. Kokonaisuuden esitutkinta saatiin päätökseen alkukesästä ja se on tällä hetkellä syyteharkinnassa. Juttukokonaisuus tulee esille Kotkan käräjäoikeudessa alkusyksystä.

Linkki
"Jesus! Did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?"
"Life is a joke and death is the punchline."
User avatar
Miasma
OD
Posts: 1486
Joined: Wed 28 Jun 2006, 23:53
Location: Kellari

Re: Pienet uutiset.

Post by Miasma »

Turun Sanomat 01.09.2007 wrote:Marihuana vankilan pihakasvina

Ruoho näyttää olevan vihreämpää Japanin Abashirin vankilan sisäpuolella. Rangaistuslaitoksen harjoituspihalla on kukoistanut marihuanan kasvusto.

Noin 300 huumekasvia löydettiin ja revittiin maasta vankilassa vuonna 2006. Tämä ei kuitenkaan riittänyt: vangit ilmoittivat löytäneensä pihalta lisää marihuanaa heinä- ja elokuussa.

Vankilan johto ei syytä oudosta kasvustosta vankeja. Viranomaiset väittävät, että huumekasvin siemenet ovat saattaneet tulla vankilan pihalle hankitun multaerän mukana.

- Vankimme viljelevät monenlaisia kasviksia. Emme kuitenkaan aio lisätä tähän listaan marihuanaa, vakuuttaa vankilan edustaja Takashi Nomura.

Linkki
"Jesus! Did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?"
"Life is a joke and death is the punchline."
User avatar
Asidyyli
LD50
Posts: 2147
Joined: Thu 22 Sep 2005, 15:25
Location: Hki

Re: Pienet uutiset.

Post by Asidyyli »

Subutexia välitettiin kesken oikeusistunnon

Timo Hämäläinen, Ilta-Sanomat 17.9.2007

Tuomari joutui puuttumaan Subutexin välittämiseen omassa oikeussalissaan. Tapaus sattui maanantaina Helsingin hovioikeudessa, jossa käsiteltiin törkeää pahoinpitelyä.

Uhri saapui Helsingin hovioikeuden maanantaiseen istuntoon Keravan vankilasta, jossa hän istuu tuomiotaan esimerkiksi huumausaineista. Kesken oikeudenkäynnin hän yritti ujuttaa viestilappusta yleisössä istuneelle toverilleen.

Oikeuden puheenjohtaja huomasi tapauksen ja pyysi paperia itselleen. Tähän mies ei suostunut vaan repi lappusen ennen kuin vartija sai sen käsiinsä.

Loppulausuntojen aikana katsomossa istunut nainen kumartui ojentamaan pahoinpitelyn uhrille esineen, joka näytti pääsiäismunan kokoiselta muovikotelolta. Tarkkanäköinen oikeuden puheenjohtaja huomasi tilanteen ja käski vartijan tarkistamaan esineen.

Kotelosta paljastui 28 Subutex-tablettia. Subutex on lääke, jota käytetään heroiinin korvaus- ja vieroitushoidossa. Väärinkäytettynä se on erittäin huumaava aine. Muutama vuosi sitten se jopa syrjäytti heroiinin käyttöä Suomessa.

Kyse oli Espoossa neljä vuotta sitten tapahtuneesta rajusta nujakasta, josta käräjäoikeus tuomitsi yhden miehen ehdolliseen ja toisen ehdottomaan vankeuteen. Kolmikymppinen mies sai metallitangosta niin, että hänen sääreensä tuli avomurtuma. Pahoinpitely oli kosto siitä, että parivaljakko joutui tahtomattaan ongelmiin virkavallan kanssa.

Poliisi löysi kaksikon kuljettamasta autosta kassin, jonka uhri oli sinne jättänyt. Se sisälsi amfetamiinia.

-STT